Transport- en heftruckbeheersysteem

STILL Transportbesturing met zelflerend heftruckbeheersysteem

Transport- en heftruckbeheersysteem

Het transport-/heftruckbeheersysteem (TLS) leidt de heftruckvloot met
inachtneming van verschillende criteria optimaal door het magazijn. Criteria voor de optimalisatie zijn o.a. trajectoptimalisering, orderprioriteiten, ordercategorieën, voertuigfuncties, capaciteiten voor aanhangers, types ladingdragers, voertuigtypen en soorten ploegendiensten. Met het STILL MMS TLS zijn ook complexe strategieën uitvoerbaar, zoals meertraps transporten of interne transporten met gebruik van aanhangers.

Uw voordelen

  • Papierloze afwikkeling van transportorders en doorlopende documentatie van de materiaalstroom staan garant voor volledig traceerbare processen
  • Eenvoudige dialoog met bestuurders zorgt voor snelle transportafwikkeling
  • Gerichte inzet van bepaalde types heftrucks en actief resourcebeheer
  • Routeoptimalisatie en vermindering van lege transporten en periodes van stilstand
  • Het vastleggen en beoordelen van taken (nevenwerkzaamheden van de heftruckbestuurders) maakt het mogelijk de kosten toe te rekenen aan de veroorzaker
  • Automatische aanpassing aan gewijzigde magazijnstructuur

Contact

Zelflerend heftruckbeheersysteem

Het zelflerende heftruckbeheersysteem houdt voortdurend rekening met de werkelijke vervoerstijden van alle transporten tussen begin- en eindlocatie, beoordeelt deze en optimaliseert alle toekomstige transportbewegingen aan de hand van de verkregen gegevens. Indien procedures en routes in het magazijn veranderen, past het systeem zich automatisch aan en neemt het de nieuwe magazijnstructuur in acht ten behoeve van optimalisatie van het transport. 'Fine-tuning van de transportbesturing' wordt mogelijk gemaakt door een individueel configureerbare balans tussen route- en planningsoptimalisatie.

Overname en opstelling van transportorders

Transportorders (goederenbewegingen) worden overgenomen uit
overkoepelende systemen (bijv. LVS, PPS) via verschillende interfaces. Daarnaast biedt de transportgenerator uitgebreide mogelijkheden voor handmatige invoer (stationair of mobiel) van transportorders en taken. Het gaat hierbij om een intuïtief invoerscherm (web-interface), dat is bestemd voor het aanmaken van transportorders. Invoer vindt plaats via de bestuurdersruimte (stationair), bijv. voor spoedtransporten voor de productaan- en afvoer of via de heftruckterminal (mobiel) en andere mobiele eindapparaten, bijv. voor de afvoer van lege verpakkingen). Orders kunnen snel worden aangemaakt dankzij standaard formulieren en individueel aanpasbare invoervelden.

Aanhangwagens en routetreinen

Via de STILL transportgenerator kunnen transportorders probleemloos per
station worden aangemaakt. Hierbij wordt voortdurend rekening gehouden met in bedrijf zijnde vrije en bezette aanhangwagens.

Planning van de transporten

De planningsafdeling heeft tot taak om conform technische en organisatorische
criteria het geschikte transportmiddel uit te kiezen, zodat de beschikbare middelen altijd optimaal worden ingezet. Het STILL MMS TLS houdt hierbij rekening met voertuig-, aanhanger- en laadmiddeleigenschappen voor optimale toewijzing van transportorders aan voertuigen. Bovendien worden bij de keuze van de voertuigen werkcycli en ploegenprofielen in acht genomen. Voor het werken in smalle gangen houdt het STILL MMS TLS rekening met dubbele werkcycli, vermindering van gangwissels en prioritering van transporttype en orders. 

Cookie Panel

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring en onze dienstverlening aan u te verbeteren. Indien u hiermee akkoord gaat, kunt u uw bezoek aan de pagina voortzetten, of u kunt ons privacybeleid bekijken voor meer informatie. Privacybeleid.