iGo - Automatisering

We drive automated vehicles

We drive automated vehicles

Voor de automatisering van trucks biedt STILL een uniek uitgebreid assortiment gestandaardiseerde en schaalbare oplossingen. Op deze manier kunnen automatiseringsprojecten altijd eenvoudig worden uitgevoerd en kan ieder bedrijf - ongeacht omvang - profiteren van de voordelen van geautomatiseerde transportprocessen.

Complexer. Sneller. Goedkoper. Staat u ook elke dag voor dergelijke uitdagingen in de concurrentiestrijd om tevreden klanten?

  • Leveringsvertragingen als gevolg van toenemende orders.
  • Opslagcapaciteiten bereiken hun grenzen.
  • Magazijnmedewerkers worden blootgesteld aan hoge fysieke belasting.
  • Inefficiënte processen als gevolg van fouten, leeg rijden en transportschade.

Dan moet u eens nadenken over de automatisering van uw intralogistieke processen - een zeer productieve manier om deze en soortgelijke problemen met grote economische efficiëntie op te lossen.

Maar niet elke technologische innovatie is economisch levensvatbaar voor uw werkzaamheden. Onze consultants en experts zullen nauw met u samenwerken om het juiste automatiseringsniveau te vinden en ervoor te zorgen dat u niet verdwaalt in het oerwoud van digitale industrie 4.0 aanbiedingen. We klimmen stap voor stap met u mee: manueel, semi-automatisch of volledig automatisch.

Ook u kunt profiteren van het STILL iGo productassortiment en uw interne logistiek vormgeven met voordelen op het gebied van veiligheid, proceskwaliteit, beschikbaarheid en efficiency.


Wij maken automatisering tastbaar voor u

Met onze expertise ondersteunen wij u bij de analyse van uw processen en identificeren wij automatiseringspotentieel om uw bedrijf te positioneren voor de toekomst. U beslist of u gebruik wilt maken van onze extra adviesdiensten. De diensten worden uitgevoerd door ervaren intralogistiek experts van STILL en omvatten de volgende stappen:

1. Analyse

Na een inspectie van het magazijn krijgen we een transparant overzicht van de bestaande goederenstroom.

2. Dataregistratie

Het automatiseringspotentieel wordt afgeleid uit proces- en transportgegevens waarna de technische en economische haalbaarheid van verschillende automatiseringsvarianten wordt bepaald.

3. Aanbeveling voor actie

Op basis van onze jarenlange branchekennis en uw economische kengetallen krijgt u uw individuele aanbeveling voor actie.

4. Concept en specificaties

Ontwikkeling van een concept dat duidelijk een toegevoegde waarde heeft. Uitwerking van een functioneel specificatieblad als basis voor de implementatie van uw individuele oplossing.


Automatiseringsoplossingen van STILL

De drie ontwikkelingsfasen van een geautomatiseerde toekomst

1. Begeleid rijden

Op dit niveau wordt de bestuurder in zijn taken ondersteund door verschillende intelligente ondersteuningsfuncties in zijn truck, maar blijft hij in elke situatie verantwoordelijk voor de navigatie. Met bijvoorbeeld individueel programmeerbare waarschuwingen en situatie-specifieke snelheidsaanpassingen stelt STILL de bestuurder in staat om in alle veiligheid en zonder vermoeidheid te werken.

2. Semi-automatisch rijden

Dit automatiseringsniveau omvat oplossingen waarmee trucks hun navigatie in het magazijn gedeeltelijk zelfstandig kunnen uitvoeren met behulp van speciale software of kunstmatige intelligentie en sensoren. Dit maakt hen een intelligente partner voor hun gebruikers. Met de juiste uitrusting kunnen orderverzameltrucks hun bestuurders op de voet volgen en kunnen smallegangentrucks semi-automatisch langs de optimale route de juiste palletpositie benaderen. De chauffeur blijft echter bij elke stap verantwoordelijk voor de werking van zijn truck. Zo ontlasten halfautomatische trucks de operator en verhogen ze zowel de productiviteit als de veiligheid van uw magazijn.

3. Volledig geautomatiseerd rijden

Zelfstandig rijdende trucks voor de automatisering van de interne logistiek worden nu met succes gebruikt door veel industrieleiders - en het is bewezen dat ze leiden tot een aanzienlijke toename van de omslagprestaties. Met gestandaardiseerde automatiseringskits kunnen individuele STILL serietrucks in zeer korte tijd worden geautomatiseerd voor verschillende proceseisen en worden opgeschaald naar een compleet geautomatiseerd logistiek proces.

iGo pilot

Het assistentiesysteem voor smallegangen

Het bestuurdersassistentiesysteem iGo pilot combineert met zijn functies iGo pilot naviagtion en iGo pilot saftey de individuele topografie van uw magazijn met de smallegangang-trucks die erin rijden. Terwijl iGo pilot navigation de bestuurder met zijn smallegangentruck semi-automatisch langs een optimale route naar de gewenste palletpositie leidt, beschermt de iGo pilot safety goederen, stellingen, het gebouw en andere trucks tegen schade dankzij een verscheidenheid aan veiligheidsfuncties.

iGo neo

De autonome partner

STILL slaagde er als eerste in om met de iGo neo-technologie serietrucks om te bouwen tot zelfstandig opererende assistenten voor hun bestuurders. Dit betekent dat een orderverzameltruck als de OPX iGo neo zijn operator op de voet kan volgen. De truck stopt altijd precies op de optimale pickpositie en past de route en snelheid met behulp van kunstmatige intelligentie intuïtief aan de betreffende taak aan.

iGo systems

Het volledig geautomatiseerde logistieke proces

iGo systems realiseert de geautomatiseerde interactie tussen een of meer verschillende industriële trucks om transporttaken in het magazijn uit te voeren zonder dat er een operator nodig is. Voor elke transporttaak is een geschikte STILL-serietruck uitgerust met de iGo-automatiseringskit. De iGo-software neemt de truckbesturing en verkeersregeling over, realiseert een effectief gebruik van het wagenpark en bewaakt alle accucondities.

U kunt niet beslissen?

Onze experts zijn altijd beschikbaar om uw vragen over onze portfolio te beantwoorden.

Aanhef*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Klantvoorbeelden

Tarkett

"Ook de voorziene besparingen zijn gerealiseerd. Het aantal arbeidsplaatsen is gereduceerd met ongeveer 50 procent", vult Van Trijen aan. Verder is de betrouwbaarheid gestegen als gevolg van de automatisering. Er zijn minder manco’s en processen verlopen efficiënter. "Essentiële optimalisaties om leidend te blijven in een competitieve markt", aldus de supply chain manager.

Van Trijen, Supply Chain Manager Tarkett

Lees het volledige klantvoorbeeld →

Audi

" Elke dag kunnen we de stevig gedefinieerde prestaties van de twee trucks bereiken en soms zelfs overtreffen. Dit is zeker ook te danken aan de zeer goede samenwerking met STILL en Dematic. "

Stefan Meier, logistiek planner bij Audi

CASA

"Al onze logistieke activiteiten worden zo samengebracht in een nieuw, grotendeels geautomatiseerd Europees distributiecentrum."

Bart Dauwen, Warehouse Manager, CASA International

Lees het volledige klantvoorbeeld →

Kuraray Trosifol

"Binnen de markt voor automatische transportsystemen en totaaloplossingen hebben we ons project aan vele bekende leveranciers gepresenteerd. Slechts drie van hen bleven vol vertrouwen om het uit te voeren. Uiteindelijk was alleen STILL als hoofdaannemer in staat om het vereiste totaalconcept binnen het zeer krappe tijdsbestek van slechts negen weken te implementeren"

Manfred Kania, Head of Logistics, Kuraray Trosifol


Downloads

 

Neem contact op

Onze experts zijn altijd beschikbaar om uw vragen over onze portfolio te beantwoorden.

Formulier invullen

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bel een consultant

Uw directe lijn naar onze experts.

Aanhef*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.