Belangrijke schakel bij STILL

Service Engineer

Onze service engineers

Wanneer je op de zeer gespecialiseerde functie als service engineer bij STILL start, ga je vanzelf nieuwe uitdagingen aan. Meedoen op het allerhoogste niveau.


Huidige vacatures als service engineer bij STILL

Als STILL engineer ben je verantwoordelijk voor de reparatie, het onderhoud en de veiligheidsinspectie van heftrucks met diverse aandrijvingen en ander intern transport, zoals magazijntrucks bij de klant op locatie. Daarnaast voer je foutanalyses uit op mechanische, hydraulische, elektrische en elektronische systemen, die nodig zijn om mogelijke hoofdoorzaken te identificeren en bestaande problemen te verhelpen. Onze actuele service vacatures vind je hier. Ontdek je carrièrekansen bij het premiummerk STILL. Maak deel uit van een topteam!


De werkomgeving van een service engineer


Wat zeggen de service collega's ervan?

Vind jouw plek in ons team

Waarom behoren wij tot 's werelds toonaangevende leveranciers van op maat gemaakte intralogistieke oplossingen voor intern transport, automatisering, software en diensten?

Omdat we een eersteklas team hebben! Ons bedrijf trerkt geweldige mensen aan. We helpen elkaar en ons teamwerk zorgt voor perfecte oplossingen!

"Wat vind je vooral leuk aan je werk bij STILL?"

"Welke tip zou je jezelf geven aan het begin van je carrière?"

"Wie ondersteunt je in je werk?"

"Wat is de belangrijkste vaardigheid voor een service engineer?"


Waarom bij STILL werken als service engineer?

Je eigen STILL servicebus voor de deur!

Jouw werkdag begint met instappen in je eigen servicebus die voor de deur staat. Dit betekent dat de werkdag begint op het moment dat je de voordeur uitstapt. Geen gedoe met auto wisselen of ergens onderdelen ophalen. In plaats daarvan kan je direct op weg naar de eerste klant.

Je vult je eigen werkdag in

Als contactpersoon voor jouw klanten in de regio plan je dagelijkse klantbezoeken in overleg met de servicecoördinator. Zo heb je direct invloed op jouw werktijden en je agenda van je dag. Het leeuwendeel van de verantwoordelijkheid voor deze planning ligt bij jou.

Je staat dagelijks in direct contact met onze klanten

en bent daarom onmisbaar voor onze klanten en vertegenwoordigt het bedrijf als vaste contactpersoon. Je zorgt voor onze klanten wanneer het intern transport ter plaatse moet worden gerepareerd, onderhouden of op veiligheid getest. Je staat dus dagelijks in contact met de klanten en zorgt ervoor dat de STILL's op lange termijn bij de klant in gebruik blijven.

Je hebt een gevarieerd en divers takenpakket

Bij de klant treed je op als professionele expert voor het gehele productassortiment. Of het nu gaat om diesel- of elektrische heftrucks, trekkers of magazijntrucks, de service ligt in jouw handen. Dit betekent dat je elke dag een grote verscheidenheid aan taken en werkzaamheden kunt verwachten, evenals opdrachten bij de meest uiteenlopende bedrijven. Soms adviseer je een lokale melkveehouder, soms is het de wagenparkbeheerder van een groot logistiek bedrijf die jouw ondersteuning nodig heeft.

Je krijgt regelmatig training en opleiding

Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Door regelmatig deel te nemen aan opleidingen in ons STILL opleidingscentrum kom je alles te weten over de verschillende type trucks en breid je je eigen kennis steeds uit.

Gebruik dagelijks je sterke punten

Naast technische expertise is het probleemoplossend vermogen van essentieel belang. Elk klantbezoek is anders en vraagt om creativiteit, adviesvaardigheden en klantgerichtheid. Natuurlijk staan je collega's van First en Second Level Support ook klaar om je hierbij te helpen.

Je hebt de mogelijkheid om je binnen het bedrijf te ontwikkelen

Bij STILL bepaal je je eigen professionele ontwikkeling. Onze organisatiestructuur biedt de mogelijkheid om carrière stappen te maken zowel zowel in een binnen functie als buitendienst. Je hebt het zelf in de hand.


Hele aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Als service engineer bij STILL wacht je een boeiend werkterrein, waarin je je elke dag verder zult ontwikkelen.

Daarbij horen ook aantrekkelijke voordelen en voorwaarden:

  • Met veel voordelen
  • Zoals premievrij pensioen
  • Interessante arbeidsvoorwaarden
  • heel veel vrije dagen
  • We vertellen je graag over ons uitgebreide pakket aan arbeidsvoorwaarden

Interview - STILL Service engineer

  • Name: Nicolas Jöckel
  • Belangrijke speler bij STILL sinds: 1 augustus 1991
  • Functie: Service engineer

Hoe was jouw route naar STILL?
Ik ben bekend met STILL sinds de lagere school. Ik heb twee weken stage gelopen op het hoofdkantoor in Hamburg. Dat beviel me zo goed dat ik na mijn schooltijd heb gesolliciteerd naar een stage als service engineer bij STILL. Na de driejarige stage werd ik op grond van mijn goede prestaties aangenomen en sindsdien ben ik werkzaam als service engineer.

Waarom wilde je bij STILL werken?
Na mijn schooltijd ben ik in eerste instantie op zoek gegaan naar een leerbaan die ik leuk zou vinden en waar ik mijn vaardigheden optimaal zou kunnen benutten. Bovendien wilde ik een beroep leren met toekomstzekerheid. STILL bood me precies dat. Mijn huidige baan is en blijft onmisbaar. En tenslotte is de service die wij onze klanten bieden een belangrijk aspect.

Hoe ben je in je huidige job terecht gekomen?
Op dat moment was de afdeling Service op zoek naar gekwalificeerd personeel. Op basis van mijn prestaties tijdens de opleiding werd mij na afloop een baan aangeboden.

Beschrijf eens een typische werkdag:
Mijn werkdag begint om ongeveer 6:30 uur. Voordat ik in mijn servicebus stap, maak ik een inventarisatie van de lading om te controleren welke onderdelen de nachtelijke koerier heeft afgeleverd en zorg dat alles netjes vervoerd kan worden. Vervolgens rijd ik naar de eerste klant en voer de nodige reparaties, onderhoud keuringen uit op de betreffende heftruck. Afhankelijk van de urgentie rijd ik dan naar de volgende klant. Daar voer ik bijvoorbeeld een schakeldiagnose uit en maak ik een passende reparatieofferte. Gaat de klant akkoord met de offerte, dan bestel ik de onderdelen. Gemiddeld repareer of onderhoud ik drie heftrucks per dag. Soms wissel ik drie keer per dag van locatie. Maar soms ga ik meerdere weken naar één klant met slechts korte onderbrekingen.

Wat maakt jouw werk bij STILL zo interessant?
Mijn functie bij STILL stelt me in staat zelfstandig te werken. Ik plan mijn opdrachten grotendeels zelf. Dat betekent dat mijn werkomgeving zeer gevarieerd is. Mijn vaste klantenkring is een constante factor...

Waarom ben jij een Key player bij STILL?

Waarom ben jij een belangrijke speler (bij STILL)?
Ik breng 25 jaar professionele ervaring mee naar de Service afdeling. Door mijn jarenlange deelnames aan opleidingen ben ik in staat om bijna alle STILL's te repareren. Zo kan ik onze klanten met ervaring en knowhow bijstaan en er voor zorgen dat zij het allerbeste uit hun STILL trucks kunnen halen.

Wat zijn de highlights van jouw job?
De opbouw en configuratie van magazijnapparatuur is altijd spannend. De montage van deze producten is geen alledaagse taak en vereist teamwerk. Ze worden in afzonderlijke componenten aan de klant geleverd. Als de omstandigheden ter plaatse het toelaten, kunnen ze zelfs met een telescoopkraan worden gemonteerd.

Iets anders dat altijd bijzonder is geweest, is het werken op beurzen. Zo mocht ik op de CeMAT in Hannover onze producten en de STILL-service presenteren aan de bezoekers en klanten. De kans om voor STILL te werken op een grote toonaangevende beurs is een bijzondere ervaring. Bovendien ontmoet je collega's uit andere branches en doe je nieuwe contacten op. Maak de zin af: werken bij STILL is…
heel afwisselend.

Beschrijf STILL (als werkgever):
STILL is een internationale speler. Maar het is ook maatschappelijk betrokken, bijvoorbeeld met de hulpdienst "Nothilfe Hans Still e. V.", een eigen hulporganisatie voor "STILLers" in nood. Het is natuurlijk ook fijn om voor je diensten als werknemer goed betaald te worden.

Wat vind je het leukste van STILL?
Dat we een traditioneel en modern bedrijf zijn

Waar anders kun je je zo ontwikkelen dan bij STILL?
Thuis heb ik minder te vertellen...