Duurzaamheid

Vorm geven aan de toekomst, verantwoordelijkheid nemen

Duurzaamheid gaat ons allen aan

"First in intralogistics" - deze stelling van STILL staat voor een duidelijke belofte aan haar klanten, namelijk om hen toonaangevende oplossingen te bieden die altijd gebruiksklaar zijn, aan alle eisen voldoen en de verwachtingen overtreffen. Duurzaam handelen is altijd een integraal onderdeel geweest van onze belofte. Milieuvriendelijke, veilige en ergonomische producten, aantrekkelijke werkomgevingen en actief sociaal engagement - dit zijn cruciale competitieve factoren voor STILL die helpen om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.

Wij nemen verantwoordelijkheid

Voor onze omgeving. Voor onze klanten. Voor toekomstige generaties.

Daarom werken we voortdurend aan innovatieve technologieën die hoogwaardige voertuigen produceren en tegelijkertijd het milieu beschermen. We zijn ervan overtuigd dat het bevorderen van nieuwe technologieën essentieel is om een duurzame positieve impact op ons milieu te hebben en tegelijkertijd aan de behoeften van onze klanten te voldoen. De focus ligt op kosten- en energiebesparende oplossingen. Onze slimme technologieën zijn daarom vooral gericht op een drastische vermindering van de CO2-uitstoot en intelligente systemen om energie te besparen.

Het STILL duurzaamheidsverslag

Transparantie en duidelijke feiten

 

We praten niet alleen over duurzaamheid, we leven er ook naar. En dat doen we al meer dan 100 jaar. Wat houdt dat in en hoe leven we duurzaamheid bij STILL? We nodigen je uit om het met eigen ogen te zien. Het interactieve STILL duurzaamheidsverslag vat alle relevante feiten, cijfers en ontwikkelingen helder, makkelijk te begrijpen en intuïtief samen. En omdat duurzaamheid meer is dan feiten en cijfers, bevat het ook interessante verhalen en praktijkvoorbeelden uit de STILL-wereld die duidelijk en verstaanbaar laten zien hoe duurzaamheid bij STILL - toen en nu - oplossingsgericht, passend en op maat wordt ingevuld.

Klik hier om direct naar het STILL duurzaamheidsrapport te gaan: https://sustainability.still.eu

Het STILL duurzaamheidsverslag

STILL Sustainability report

STILL Nieuws


Certificaten

Hier vind je alle certificaten in één oogopslag.


Onze bijdrage

Unsere Philosophie

We beschermen ons milieu en handelen duurzaam.

Het behouden van een gezond milieu vormt de basis van ons bestaan. We maken verantwoord gebruik van natuurlijke middelen. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten houden we vanaf het begin rekening met hun ecologische voetafdruk. We gebruiken recycleerbare materialen en milieuvriendelijke productieprocessen. We richten onze werkplekken milieuvriendelijk in. We verplichten onze leveranciers en partners om milieuvriendelijk te werken.

Duurzaamheid met een systeem

STILL werkt met een geïntegreerd managementsysteem voor veiligheid op de werkplek, gezondheid en milieubescherming, dat voortdurend wordt verbeterd. STILL is gecertificeerd op het gebied van kwaliteitsmanagement, milieumanagement, energiemanagement en veiligheid op het werk.

Zertifikate

Medewerkers, een sleutelfactor voor succes

We zijn er trots op dat onze producten regelmatig prijzen winnen voor hun kwaliteit en innovatie - dit is allemaal te danken aan de teamgeest van onze toegewijde medewerkers, die elke dag het beste van zichzelf geven voor onze klanten. Het bevorderen van een positieve bedrijfscultuur is al lange tijd een integraal onderdeel van STILL's ethos en is een belangrijke factor in het succes van het bedrijf.

Lithium-ion-batterijen recyclen

Efficiënt, krachtig - en nu zelfs circulair: STILL maakt lithium-ion-technologie nog geschikter voor de toekomst

STILL sluit de recyclingkringloop voor lithium-ionbatterijen in de intralogistiek: de baanbrekende specialist voor intralogistieke oplossingen recyclet de lithium-ionbatterijen van zijn trucks aan het einde van hun levenscyclus in de Europese fabriek van zijn strategische partner Li-Cycle. Dankzij het innovatieve recyclingproces van Li-Cycle, dat een terugwinningspercentage tot 95 procent mogelijk maakt, kunnen kritieke materialen worden behouden en worden gebruikt voor de productie van nieuwe batterijcellen. STILL loopt hiermee voorop in het beantwoorden van de vraag hoe om te gaan met "end-of-life" lithium-ion batterijen in de toekomst.

Gebruikte vorkheftrucks/ revisie

Het opknappen van gebruikte trucks spaart hulpbronnen en voorkomt afval en is daarom een belangrijke factor in de duurzaamheidsinspanningen van STILL. In de STILL revisiecentra zorgen onze teams van experts voor een zorgvuldige evaluatie en inspectie van de volledige truck.

Het Blue Competence initiatief

Wij zijn partners van het initiatief Blue Competence. Blue Competence (www.bluecompetence.net) is een initiatief van de VDMA (www.vdma.org), gericht op het bevorderen van duurzaamheid in de machinebouwindustrie en het onder de aandacht brengen van duurzame oplossingen in de industrie. Met ons partnerschap verplichten wij ons te voldoen aan de twaalf duurzaamheidsrichtlijnen van de machinebouwindustrie.

Blue Competence