08.02.2024

STILL blijft bij top 1 procent meest duurzame bedrijven

EcoVadis beloont duurzaamheidsstrategie opnieuw met platina status

STILL behaalt opnieuw de platina status in 's werelds meest toonaangevende duurzaamheidsranglijst van EcoVadis. Met 81 van de 100 mogelijke punten blijft STILL tot de top 1 procent van alle beoordeelde bedrijven behoren.

STILL krijgt opnieuw de platina status in 's werelds meest toonaangevende duurzaamheidsranglijst en behoort wederom tot de top 1 procent van alle beoordeelde bedrijven.

“Een uitstekend resultaat, waarmee we ons onderscheiden van het Europese gemiddelde in alle duurzaamheidscategorieën. Dit bewijst dat onze duurzaamheidsstrategie vruchten afwerpt en dat we jaar na jaar beter worden”, reageert Florian Heydenreich, Executive Vice President Sales & Service STILL EMEA.

EcoVadis beoordeelt de duurzaamheidsprestaties van bedrijven op vier gebieden: arbeid en mensenrechten, ethiek, inkoop en milieu. Op al deze duuraamheidsgebieden scoort STILL bovengemiddeld. Met name in de categorieën ‘Milieubeheer’ en ‘Arbeid en mensenrechten’ worden topscores bereikt en scoort STILL bijna twee keer zoveel punten als het gemiddelde van alle onderzochte bedrijven.

Om de biodiversiteit te bevorderen en de wereldwijde koolstofconcentraties te reduceren, plant EcoVadis dit jaar voor het eerst een boom voor elke gepubliceerde scorekaart. STILL steunt dit initiatief en plant ook een boom voor elke ontvangen EcoVadis-certificering. Een overzicht van lopende duurzaamheidsprojecten en het duurzaamheidsrapport van STILL zijn te vinden op https://www.still.de/en-DE/company/sustainability.html.