Magazijn automatisering binnen bestaande muren

Magazijn automatisering binnen bestaande muren

Elke optimalisatie is slechts zo goed als de procesanalyse die eraan voorafgaat. Een nauwkeurige analyse van alle afzonderlijke processtappen is daarom essentieel. Een complex proces, die onze experts in slechts vier stappen doorlopen. Door deze stappen te doorlopen, komen we tot een gezamenlijk automatiseringsconcept. En ja, dat kan ook binnen bestaande muren.


Advies over uw automatiseringsproject in 4 stappen

1. Dataverzameling

We starten het proces door het besparingspotentieel op basis van uw doelstellingen te identificeren. Dit doen we door een magazijninspectie uit te voeren. Tijdens deze inspectie inventariseren we de uitgangssituatie bij u op locatie. Dit is nodig om een transparant overzicht van de bestaande goederenstroom te krijgen.

2. Analyse

We documenteren onze bevindingen van uw logistieke processen op een duidelijke en begrijpelijke manier. Vervolgens analyseren we deze data. Vanuit hier identificeren we het verbeteringspotentieel en voeren een praktische implementatiebeoordeling uit. Deze wordt gebruikt om de juiste maatregelen voor u af te leiden.

3. Realistische aanbevelingen voor actie

Vanuit de analyse van de proces- en transportgegevens kunnen we uw automatiseringspotentieel concretiseren. De algemene regel hierbij is: zo eenvoudig mogelijk, en gedetailleerd als nodig is. We werken nauw met u samen om aanbevelingen te doen voor het optimaliseren van de geanalyseerde processen en logistieke procedures. Op die manier kunnen we succesvolle maatregelen nemen die uw intralogistiek efficiënt laten verlopen. Uiteraard zijn onze aanbevelingen gebaseerd op de technische en economische haalbaarheid binnen uw huidige en gewenste situatie.


Verschillende automatiseringsvormen bepalen

Automatisering hoeft niet altijd tot het meest innovatieve resultaat te leiden, of volledig geautomatiseerd geïmplementeerd te worden. Want niet elke automatiseringsoplossing is economisch zinvol voor uw behoeften of situatie. Daarom begeleiden u als partners bij de keuze van het juiste automatiseringsniveau.

Automatisering met hulpsystemen niveau 1 - Begeleid rijden

Op dit niveau wordt de bestuurder bij zijn taken ondersteund door diverse intelligente hulpfuncties op zijn truck, maar blijft hij in elke situatie zelf verantwoordelijk voor de navigatie. Zo maakt STILL dankzij individueel programmeerbare waarschuwingen en situatieafhankelijke snelheidsaanpassingen, zeer veilig en vermoeidheidsvrij werken met handbediening mogelijk.

Geautomatiseerde industriële trucks niveau 2 - gedeeltelijk geautomatiseerd rijden

Dit niveau van automatisering omvat oplossingen waarmee voertuigen gedeeltelijk zelfstandig in het magazijn kunnen navigeren met behulp van speciale software of kunstmatige intelligentie en sensoren. Dit maakt hen tot een intelligente partner voor de gebruikers. Uitgerust met deze technologieën kunnen orderverzameltrucks hun bestuurders bij elke stap volgen en kunnen smallegangtrucks semi-automatisch naar de juiste palletpositie langs het optimale pad worden gebracht. De bestuurder blijft echter verantwoordelijk voor de handelingen van zijn vorkheftruck bij elke stap. Halfautomatische voertuigen ontlasten op die manier de bediener en verhogen zowel de productiviteit als de veiligheid van uw magazijn.

Automatisch geleide voertuigen niveau 3 - volledig geautomatiseerd rijden

Zelfrijdende industriële trucks voor het automatiseren van de interne logistiek, worden nu door vele marktleiders in de industrie met bewezen succes gebruikt. De handlingprestaties zijn aanzienlijk verbeterd. Met gestandaardiseerde automatiseringskits kunnen afzonderlijke trucks van de STILL-serie binnen zeer korte tijd voor verschillende procesvereisten worden geautomatiseerd en opgeschaald tot een volledig geautomatiseerd logistiek proces.


4. Concept en specificaties

Vervolgens controleren we alle versies op hun kosteneffectiviteit en kijken we naar de voor- en nadelen binnen uw situatie. Dit resulteert in een geoptimaliseerd, op maat gesneden concept voor u. Om de procesoptimalisatie af te ronden worden de resultaten van de actuele situatie-analyse en de beoordeelde maatregelen omgezet naar een doelconcept, zodat uw logistieke processen direct geoptimaliseerd kunnen worden.


Contact

Wilt u stromen samenvoegen of juist splitsen? Goederen zo efficiënt mogelijk opslaan, volledig automatiseren, of gedeeltelijk, de veiligheid binnen uw proces verbeteren of allemaal? Onze experts en machines bieden intelligente oplossingen voor intralogistiek. We adviseren u graag over de mogelijkheden.


Laat een reactie achter

Reacties

Geen Reacties

Abonneer u op onze blog!

Zodra een nieuw artikel wordt gepubliceerd, zullen wij u op de hoogte brengen! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Informatie over gegevensbescherming
This site is protected by FriendlyCaptcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.