Kan een elektrotruck buiten worden ingezet?

Outdoor electric front forklift truck

Jarenlang was er geen twijfel over mogelijk: een elektrische heftruck wordt binnen ingezet, terwijl de veeleisende buiteninzet toebedeeld is aan verbrandingstrucks (diesel- of LPG- trucks). Geldt dat nog steeds? Of staan elektrotrucks tegenwoordig ook buiten hun mannetje?


Elektrotrucks en verbranders: twee verschillende functies voor twee soorten gebruik!

Verbrandingstrucks, ook wel IC-trucks genoemd, werken op diesel of LPG. Vanwege de CO2- uitstoot en het geproduceerde geluid worden ze vrijwel altijd buiten ingezet. De gezondheid van medewerkers wordt zo beschermd en de werkomstandigheden veraangenaamd.

Elektrische vorkheftrucks daarentegen worden traditioneel binnen gebruikt. De elektrische aandrijving maakt een geruisloze inzet mogelijk op schone, vlakke vloeren. In tegenstelling tot een verbrander, is een elektrotruck echter volledig uitgerust om in een wisselende omgeving aan de slag te gaan. Dat wil zeggen: zowel binnen als buiten.


Elektrische heftrucks buiten: juist of onjuist?

Elektrische heftrucks zijn niet krachtig genoeg voor buiteninzet.

Electric trolley for heavy outdoor use

Elektrische vorkheftrucks hebben een nominale capaciteit tot wel 8 ton. De accucapaciteit (80V voor loodzuur) in combinatie met de mogelijkheid om de trucks uit te rusten met lithium-ion technologie stelt de trucks in staat even goed, zo niet beter, te presteren dan hun IC- equivalenten. Li-ion accu’s leveren bovendien altijd maximale stroom, zelfs bij een niet volgeladen accu. Dat betekent dus: 100% van de tijd werken met 100% vermogen!


Elektrische heftrucks zijn minder efficiënt IC-buitentrucks.

Wilt u het met eigen ogen zien? Bekijk dan deze video, waarin de elektrische STILL RX 60 wordt vergeleken met meerdere IC-vorkheftrucks van verschillende merken en met dezelfde capaciteit. De RX 60 is niet alleen gelijkwaardig als het op vermogen aankomt... wat betreft prestaties overklast hij de concurrentie!

Elektrische heftrucks kunnen worden uitgevoerd voor buiteninzet met cabine en verlichting.

Net als verbranders kunnen elektrische heftrucks worden voorzien van alle opties die nodig zijn voor de intensieve buiteninzet in alle weersomstandigheden. Van gesloten cabine, verwarming en airconditioning, tot zwaailichten en werkverlichting. De mogelijkheden zijn eindeloos. Of het nu regent, sneeuwt of waait en zelfs in de hete zomermaanden; elektrische vorkheftrucks bieden ook buiten maximaal comfort voor de chauffeur en een maximale productiviteit.

 


Elektrische heftrucks voldoen aan de hoogste eisen voor veiligheid en comfort in de buitenlucht.

Geen trillingen, geen lawaai (elektrische motor = stille werking), geen schadelijke uitlaatgassen (in tegenstelling tot diesel en LPG) en bovendien, met li-ion accu, geen gasvorming tijdens het laden van de accu en geen speciale acculaadruimte vereist.

Het is duidelijk dat elektrische heftrucks tegenwoordig volledig geschikt zijn voor buiteninzet. Maar welke opties moet u kiezen om er zeker van te zijn dat ook u de juiste keuze maakt?


De te kiezen opties bij de buiteninzet van een elektrische heftruck...

  • Kies SST (solid soft tyres) banden. Deze zijn geschikt voor buiteninzet, waar de ondergrond vaak minder gelijkmatig is dan binnen. De baden dempen beter, reduceren trillingen en verbeteren de stabiliteit van de truck. Het kan ook de moeite waard zijn om de lastschokdemper als optie te overwegen.
  • Kiese en volledig gesloten cabine om de chauffeur maximaal te beschermen tegen de soms barre weersomstandigheden.
  • Wilt u tot het einde van de werkdag, of zelfs tijdens de nacht productief blijven, dan is werkverlichting onmisbaar.
  • Een andere belangrijke optie om uw heftruck zichtbaar te maken in een lawaaiige, of drukke omgeving zijn zwaailichten en STILL Blue Safety Lights. Deze veiligheidslichten zorgen ervoor dat de truck altijd goed zichtbaar is voor voetgangers en andere chauffeurs.
  • Tot slot, als uw heftruck rijdt op de openbare weg of op een weg waar veel verkeer is, moet hij zijn uitgerust met verlichting die voldoet aan de wettelijke verplichtingen, respectievelijk de relevante verkeersregels.


Meer hulp en advies nodig?

Laat een reactie achter

Reacties

Geen Reacties

Abonneer u op onze blog!

Zodra een nieuw artikel wordt gepubliceerd, zullen wij u op de hoogte brengen! U kunt zich op elk moment uitschrijven.

Informatie over gegevensbescherming
This site is protected by FriendlyCaptcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.