25.01.2022

Twee IFOY nominaties voor STILL

STILL opnieuw in de race voor intralogistieke innovatie award

Hendrik-Ido-Ambacht, 25 januari 2022 – STILL is opnieuw doorgedrongen tot de finale van de IFOY Awards. Met twee nominaties dingt de intralogistiek expert ook dit jaar mee naar de felbegeerde prijs voor de meest innovatieve intralogistieke producten en oplossingen. Genomineerd zijn het wereldwijd unieke assistentiesysteem Descent Speed Regulation (DSR) en het bij Hase Safety Group gerealiseerde automatiseringsproject.

STILL en de IFOY Awards lijken een succesvolle combinatie. Sinds de allereerste uitreiking van de ‘Oscars voor de intralogistiek’ in 2013 sleepte STILL maar liefst tien prijzen in de wacht. Tijdens de finale van de tiende editie maakt de intralogistiek expert zelfs dubbel kans op de hoofdprijs.

Wereldwijd uniek

In de categorie ‘Special of the Year’ is het wereldwijd unieke Descent Speed Regulation, kort DSR, genomineerd. DSR is een last- en hellingshoekafhankelijke snelheidsregeling die de rijsnelheid op hellingen automatisch aanpast aan de inzetomgeving. Bestuurders rijden daardoor nooit harder dan de omgeving toelaat en bereiken tegelijkertijd de beste rijeigenschappen.

STILL heeft DSR voor het eerst toegepast op de onlangs geïntroduceerde elektrotrekkers en platformwagens uit de LXT 120-350 en LXW 20-30 series. Afhankelijk van de uitvoering detecteert het systeem de exacte hellingsgraad en het actuele laadgewicht. De snelheid wordt vervolgens aangepast aan de betreffende omstandigheden.

In de basisversie, die in alle voertuigen is geïnstalleerd, wordt de snelheid handmatig via een schakelaar beperkt tot een vooraf bepaalde snelheid. In de ECO-versie toont het systeem de hellingshoek op het display en beperkt het de snelheid automatisch tot een vooraf gedefinieerde waarde. In de premium versie van de DSR is de automatische snelheidsreductie afhankelijk van de helling én van de getrokken lading.

Flexibele automatisering
In de categorie ‘Integrated warehouse solution’ komt het automatiseringsproject dat STILL realiseerde bij Hase Safety Group - een toonaangevende Duitse producent van hoogwaardige producten voor arbeidsveiligheid - in aanmerking voor een IFOY Award. Hase had behoefte aan uitbreiding van de opslagcapaciteit en een meer efficiënte opslag. Na een grondige analyse optimaliseerde STILL de processen en werden onder andere drie MX-X iGo-systems smallegangentrucks en vier EXV-SF iGo-systems stapelaars geleverd. Het project toont volgens de jury aan dat geautomatiseerde industriële trucks ook zeer flexibel zijn in combinatie met variabele goederenstromen.

IFOY Audit en ceremonie

Alle IFOY genomineerden ondergaan strenge audit. Tijdens de IFOY Test Days, van 18 tot 23 maart in Dortmund, worden ze grondig aan de tand gevoeld door deskundigen uit de branche. Tevens beoordelen wetenschappers tijdens de IFOY Innovation Check de innovatieve waarde van de genomineerde systemen en oplossingen.

Een internationale jury van vakjournalisten beoordeelt de finalisten op onder andere innovatiewaarde, ergonomie, veiligheid en klantvoordelen. Belangrijk uitgangspunt is dat de genomineerden niet met elkaar worden vergeleken in hun respectievelijke categorieën, maar met concurrenten op de markt.

De winnaars van de IFOY Awards 2022 worden bekend gemaakt tijdens de feestelijke ceremonie op 30 juni.