RFID

Onzichtbare techniek, zichtbare vooruitgang

Radio Frequency Identification (RFID) is een methode om gegevens zonder deze aan te raken en zonder visueel contact te lezen en op te slaan. STILL maakt op een bijzondere wijze gebruik van deze techniek. De „intelligente heftruck“ kan de informatie (via de zogenaamde passieve transponders, die op regelmatige afstand van elkaar in de vloer zijn geplaatst) lezen en gebruiken om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

RFID Locator

Bij het gebruik van de RFID-Locator kunnen de goederen indirect via de positie van de heftruck gevolgd worden en kan ook de locatie waar goederen opgenomen of geplaatst, worden herkend. De dubbele mastsensoriek van de RFID-Locator maakt de automatische herkenning mogelijk van de locatie in de stelling en geeft ook gewichtsinformatie over de last. Op die manier maakt deze techniek de bestaande systemen compleet, zoals STILL-MMS.i, waarbij extra informatie via WLAN aan het bovenliggend magazijnbeheersysteem wordt doorgegeven.

Meer informatie over de STILL RFID-Locator

RFID Safety

RFID-Safety is een systeem ter ondersteuning van de heftruckbestuurder. Wanneer de heftruck over de transponders rijdt, wordt ingegrepen in de sturing in het toestel door automatisch de rijsnelheid te reduceren - bijvoorbeeld aan gevaarlijke plaatsen zoals kruispunten of versmallingen. De controle van de rijrichting kan bovendien worden toegepast om te beletten dat een heftruck in een gevoelige zone rijdt of ter bewaking van eenrichtingswegen. Verder is er ook de aansturing mogelijk van veiligheidsinstallaties zoals verlichting. Kortom: dit systeem verhoogt de veiligheid aanzienlijk.

Contact

Cookie Panel

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring en onze dienstverlening aan u te verbeteren. Indien u hiermee akkoord gaat, kunt u uw bezoek aan de pagina voortzetten, of u kunt ons privacybeleid bekijken voor meer informatie. Privacybeleid.