20.01.2023

Strijd om ‘Intralogistics Oscars’ is begonnen

STILL dringt door tot de finale met tweetal innovaties

Hamburg, 20 januari 2023 - Op 27 en 28 maart a.s. komt de internationale IFOY-jury tijdens de IFOY Test Days, in het Test Camp Intralogistics in Dortmund, bijeen om de winnaars van de IFOY Awards 2023 aan te wijzen. STILL is in de strijd om de felbegeerde prijs vertegenwoordigd met twee gloednieuwe innovaties: de PXV verticale orderverzameltruck en de EXH elektrische pallettruck.

Beide STILL-inzendingen zijn succesvol door de voorselectie gekomen en genomineerd voor de eindronde in maart. De STILL PXV verticale orderpicker is een uiterst compacte truck die zeer flexibel kan worden ingezet in zowel magazijnen met brede als smalle gangpaden. Uniek in de markt is de pickhoogte tot maar liefst 14,5 meter, die dankzij hoge hefsnelheden zeer efficiënt wordt bereikt. Ook als het aankomt op gebruiksvriendelijkheid en comfort, legt de nieuwkomer de lat hoog. Intelligente assistentiesystemen ondersteunen de operators effectief tijden het dagelijks. Zo maakt STILL OptiSpeed de hoogst mogelijke rijsnelheden mogelijk, uiteraard zonder concessies aan veiligheid. Via het Easy Touch systeem wordt met slechts één druk op de knop de gewenste orderverzamelhoogte bereikt. Voor nog meer veiligheid en efficiëntie is een scala aan andere assistentiesystemen leverbaar. Samen met de talrijke uitrustingsvarianten is er dan ook een perfecte PXV voor elke inzetsituatie.

Uniek design disselkop


De eveneens voor de IFOY-finale genomineerde EXH-14-20-Plus-serie gaat elke uitdaging aan. De meelooppallettruck is bijvoorbeeld ideaal voor horizontale transporten tot middellange afstand, zoals last mile deliveries. Maar ook voor het laden en lossen van vrachtwagens en voor sporadische orderverzameltaken, draait deze alleskunner zijn hand niet om. Alle trucks uit de serie kunnen worden uitgerust met zowel loodzuur- als lithium-ion-accu's. In het oog springt vooral het unieke ontwerp van de disselkop. Extra grote knoppen maken een intuïtieve bediening door alle operators mogelijk, hoe groot hun handen ook zijn en zelfs met handschoenen aan. Het geïntegreerde display biedt altijd zicht op de meest relevante truckdata, zoals het laadniveau van de accu, de bedrijfsuren of het actuele rijprogramma. Het optionele touch display kan onomwonden als revolutie op het gebied van bediening worden bestempeld. De innovatie slaat de brug tussen het gebruik van een smartphone en de bediening van magazijntrucks.

Zoals altijd blijven de uiteindelijke winnaars topgeheim tot de IFOY AWARD Night, eind juni in Dortmund.

Over de IFOY AWARD

De IFOY AWARD (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year Award) wordt jaarlijks uitgereikt voor uitstekende prestaties in de intralogistiek. De prijs wordt toegekend door de IFOY-organisatie en een internationale jury samengesteld uit gerenommeerde vakjournalisten van toonaangevende logistieke media. De IFOY- organisatie geeft aan onafhankelijk, volgens transparante criteria en op basis van vakkennis te toetsen. De award is bedoeld om de prestaties en innovatiekracht van de intralogistieke industrie te illustreren en wil bijdragen aan het concurrentievermogen en het publieke imago van de hele industrie.