17.06.2024

STILL wint IFOY Award met eerste in serie geproduceerd geautomatiseerd voertuig

Twaalfde IFOY Award voor intralogistieke specialist

Hamburg/Baden, 14 June 2024 - De ingenieuze aanpak van STILL heeft opnieuw indruk gemaakt op de internationale IFOY-jury. Voor de twaalfde keer won de intralogistieke specialist een van de felbegeerde IFOY Awards. De geautomatiseerde pallettruck EXV iGo, de eerste in serie geproduceerde geautomatiseerde pallettruck van STILL, won in de categorie ‘Mobiele Robots’.

De gelukkige winnaar: Frank Müller, Senior Vice President Sales & Service Business Development STILL (links) en Andreas Kwiatkowski, Product Manager Automation & Intralogistics Solutions (midden) , nemen de IFOY Award 2024 voor de EXV iGo in ontvangst van Lars Otte, Board member Schnellecke Logistics (rechts).

In totaal hadden 16 innovatieve producten en oplossingen van 15 intralogistieke leveranciers uit zes landen zich gekwalificeerd voor de finale. In de categorie ‘Mobiele Robots’ ging de EXV iGo geautomatiseerde hoogheffende pallettruck van STILL met de overwinning naar huis.

De EXV iGo is het antwoord van STILL op de toenemende vraag naar oplossingen die snel beschikbaar, intuïtief te bedienen en eenvoudig op te schalen zijn. Dankzij de eenvoudige iGo inbedrijfstellingssoftware kunnen ook bedrijven met een kleine vloot eenvoudig de eerste automatiseringsstappen zetten. “Deze IFOY Award bevestigt onze focus op klantgerichte innovaties", stelt Frank Müller, Senior Vice President Sales & Service Business Development STILL.

Eenvoudig schaalbaar met maximale beschikbaarheid dankzij geïndustrialiseerde productie en digitaal serviceconcep

De EXV iGo is het eerste geautomatiseerde voertuig van STILL dat op industriële schaal in serie wordt geproduceerd en is gebaseerd op een modulair concept. Centraal hierbij staan snelle beschikbaarheid en maximale schaalbaarheid. Dankzij de geïndustrialiseerde productie en modulaire systeemparameters is de EXV iGo snel beschikbaar en eenvoudig in gebruik te nemen met iGo easy. Zo groeit de EXV iGo perfect mee met de behoeften van de klant. Service en onderhoud zijn ook snel en flexibel dankzij het nieuwe digitale serviceconcept. Hiermee hebben servicemonteurs onder andere toegang tot de digitale twin van elk afzonderlijk voertuig voor een precieze diagnose en probleemoplossing.

Dit alles maakt de EXV iGo tot een baanbrekend voertuig voor bedrijven met weinig automatiseringservaring die zonder complicaties magazijnprocessen willen automatiseren. Frank Müller: “Ook voor bedrijven met kleine vloten wordt procesautomatisering steeds relevanter. Daarom hechten we veel belang aan beschikbaarheid en gebruiksgemak enerzijds en betrouwbare en flexibele service anderzijds.” De STILL EXV iGo is het slimme antwoord op deze cross-industry behoefte - met hoge kostenefficiëntie, snelle implementatie en flexibele schaalbaarheid.