01.02.2018

STILL versterkt marktpositie Scandinavië

Overname Finse dealer logische vervolgstap

Met de overname van de Finse dealer Konekesko Oy, beschikt STILL over een direct verkooppunt in Finland en versterkt de intralogistiek specialist zijn aanwezigheid op de Scandinavische markt. De definitieve overdracht staat gepland voor donderdag 1 februari 2018. Alle Finse bedrijfsactiviteiten worden vanaf dan gegroepeerd onder de naam STILL Finland. De nieuwe dochteronderneming maakt deel uit van het STILL verkoop- en servicenetwerk in Scandinavië.

STILL Finland zet alle activiteiten van Konekesko Oy in de sector van de industriële trucks voort vanuit de huidige locatie in Vantaa Hakkila. Ook neemt de nieuwe dochteronderneming alle medewerkers over. De leiding van STILL Finland komt voor rekening van Pekka Vaisto, hoofd van de heftruckdivisie van Konekesko. Continuïteit van enerzijds de verkoop van STILL trucks en anderzijds een vakkundige service voor bestaande STILL-klanten in Finland is met de vlekkeloze overname gewaarborgd.

“Een direct-verkoopbedrijf in Finland is een logische stap na de eerdere overname van de STILL-activiteiten in Noorwegen in 2016. In de toekomst bedient het STILL verkoop- en servicenetwerk in Scandinavië de landen Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland. Zo kunnen we onze ambitieuze doelstellingen op de Scandinavische markt consequent voortzetten”, zegt Thomas A. Fischer, Director of Sales, Marketing and Service (CSO) van STILL GmbH. "Met een eigen STILL-netwerk kunnen we de zeer specifieke klantbehoeften in de Scandinavische landen professioneler en efficiënter bedienen. Daarbij blijven ons richten op de ontwikkeling van zowel verkoop en service, als verhuur en gebruikte trucks; om ook onze Scandinavische klanten het complete STILL-scala aan te bieden."