02.04.2020

STILL ondersteunt productie van desinfectiemiddelen

Bierbrouwers helpen mee in strijd tegen Coronavirus

Hamburg, 02. April 2020 – In de wereldwijde strijd tegen het coronavirus is er dringend behoefte aan basismateriaal voor medische zorg. Bierbrouwers uit diverse landen produceren daarom met onmiddellijke ingang desinfectiemiddelen. STILL ondersteunt de betrokkenheid en stelt bij de Grönwohlder Hausbrauerei gratis een elektrische heftruck beschikbaar.

STILL ondersteunt de productie van desinfectiemiddelen in de Grönwohlder Hausbrauerei.

In Nederland doen onder andere Bavaria en Hertog Jan het al: desinfectiemiddelen produceren in de strijd tegen verdere verspreiding van het Coronavirus. Ook in Duitsland helpen bierbrouwers mee. De Grönwohlder Hausbrauerei bijvoorbeeld. De brouwerij wil graag helpen in deze crisistijd en stelt de technologie en arbeidskrachten ter beschikking tegen kostprijs. De komende weken worden er duizenden liters desinfectiemiddel geproduceerd. Daarmee zijn apotheken in staat om in zeer korte tijd veel dringend noodzakelijke desinfectiemiddelen te leveren.

STILL stelt elektrotruck beschikbaar

Een snelle en efficiënte logistiek op het terrein van de brouwerij is mogelijk dankzij de ondersteuning van STILL. De intralogistiek specialist levert voor de productieperiode gratis een elektrische heftruck uit de RX 20-serie. "De huidige situatie is een grote uitdaging voor ons allemaal. Dat maakt het voor ons des te belangrijker om nu solidair te zijn", legt STILL-directeur Thomas A. Fischer uit. "Wij ondersteunen graag het fantastische project van de Grönwohlder Hausbrauerei met onze logistieke competentie en een krachtige elektrotruck".

De RX 20-20 is een krachtige, compacte en uiterst wendbare truck met de hoogste omslagprestaties in zijn klasse. Een eenvoudige batterijwissel, of een lithium-ion accu garanderen een hoge inzetbaarheid.

"Tot nu toe werkten we met een STILL pallettruck. Het feit dat we nu een krachtige en veilige vorkheftruck kunnen gebruiken, maakt ons werk aanzienlijk gemakkelijker", zegt Torsten Schumacher, biersommelier in de Grönwohlder Hausbrauerei. "Het feit dat we zoveel steun krijgen voor ons initiatief is een grote bevestiging dat we het juiste doen. Dank je wel daarvoor!"