22.01.2024

STILL maakt kans op twee IFOY Awards

Internationale intralogistiekprijs IFOY maakt finalisten bekend

Hendrik-Ido-Ambacht, 22 januari 2023 – STILL dingt dit jaar in twee categorieën mee naar de ‘Intralogistieke Oscars’: In de categorie ‘Mobiele robots’ nomineerde de IFOY-jury de geautomatiseerde stapelaar EXV iGo. In de categorie ‘Geïntegreerde klantoplossing’ maakt STILL met het automatiseringsproject voor Beiersdorf AG kans op een prestigieuze award. De internationale jury beoordeelt de genomineerden tijdens de IFOY Test Days, die plaatsvinden van 8 tot 11 april in Dortmund, Duitsland.

Met de EXV iGo gaat STILL de concurrentie aan met een geautomatiseerde stapelaar met een innovatief ontwerp. De truck is snel en eenvoudig inzetbaar dankzij de modulaire opbouw en de slimme iGo easy instapoplossing. Als eerste in serie geproduceerde geautomatiseerde truck maakt de EXV iGo snelle schaalbaarheid en ongecompliceerde en snelle service mogelijk. De STILL EXV iGo zet nieuwe standaarden; het is het slimme antwoord op de toenemende vraag naar kostenefficiënte, op maat gemaakte, snel realiseerbare en schaalbare automatiseringsoplossingen. Dankzij het hoge restdraagvermogen tot 1.600 kg, een hefhoogte tot 3,8 meter en een maximumsnelheid van 7,2 km/u is de EXV iGo een betrouwbare en krachtige partner in een breed scala aan toepassingen. Het is de ideale standalone oplossing voor repeterende transport- en opslagtaken. Maar de stapelaar maakt ook indruk in gemengd bedrijf, waar zowel geautomatiseerde trucks als manueel bediende trucks rijden. Een ingenieus veiligheidssysteem beschermt met behulp van scanners en sensoren mensen, machines en goederen. Zo blijven maximale procesbetrouwbaarheid, precisie en veiligheid gegarandeerd.

Schaalbaar, veilig, toekomstgericht

Ook genomineerd voor de finaleronde is het automatiseringsproject dat STILL realiseerde voor Beiersdorf AG. De nieuwbouw van een hypermodern productiecentrum voor cosmetische producten in Seehausen, bij Leipzig, is een van de grootste investeringsprojecten van het farmaceutische bedrijf in Europa. Voor het ontwerp en de realisatie van de productie- en magazijnvoorziening van het complexe miljoenenproject vertrouwde Beiersdorf op de expertise van STILL. De belangrijkste doelstellingen waren een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie en capaciteit, en de toekomstige levensvatbaarheid en schaalbaarheid van het nieuwe onderkomen. Uiteraard moesten de hoge veiligheidseisen van de farmaceutische industrie bij ontwerp en realisatie in acht worden genomen. In iets minder dan twee jaar creëerden Beiersdorf en STILL samen een mijlpaal in innovatieve intralogistiek. Eind oktober 2023 werden alle goederenstromen voltooid met de integratie van drie Fill & Pack Lines. Maximale flexibiliteit, traceerbaarheid, veiligheid, schaalbaarheid en een toekomstgerichte referentie voor toekomstige projecten werden bereikt.

Bekendmaking winnaars op 14 juni

“Automatisering is een thema dat veel klanten momenteel bezighoudt. Ik ben er dan ook zeer verheugd over dat we de kans krijgen om in twee categorieën tegelijk een felbegeerde IFOY Award te winnen en onze expertise op dit gebied opnieuw erkend te zien. Nog spannender vind ik het om te zien hoe de vakkundige jury onze nominaties beoordeelt”, zegt Florian Heydenreich, Executive Vice President Sales & Service STILL EMEA. Geduld is echter geboden: de jury maakt de winnaars namelijk pas bekend tijdens de afsluitende IFOY Award Night, op 14 juni in de Oostenrijkse keizerstad Baden bij Wenen.