01.02.2023

STILL introduceert slimme orderpicker

Nieuwe verticale orderverzameltruck legt lat hoger

Hendrik-Ido-Ambacht, januari 2023 – STILL presenteert de PXV verticale orderverzamelaar. Met een ongeëvenaarde grijphoogte tot wel 14,5 meter legt de nieuwkomer de lat letterlijk hoger. Ook als het aankomt op gebruiksvriendelijkheid en comfort bereikt de STILL PXV ongekende hoogtes.

PXV

De nieuwe verticale orderpicker is een uiterst compacte truck, leverbaar met capaciteiten van 1.000 en 1.200 kg. Dankzij de compacte en variabele maatvoering kan de STILL PXV flexibel en betrouwbaar worden ingezet in zowel magazijnen met brede als smalle gangpaden. De nieuwkomer biedt meerdere voordelen die het werk gemakkelijker, efficiënter en veiliger maken.

Optimaal comfort


De ruime cabine, met schokabsorberend platform, biedt optimaal comfort en veel bewegingsruimte voor de bestuurder. De STILL engineers wisten de cabinewanden laag te houden, waardoor de afstand tot de lastdrager tot een minimum beperkt blijft en het orderverzamelen snel en soepel verloopt. De lage vloerhoogte maakt bovendien op- en afstappen veilig en eenvoudig. In de cabine heeft de bestuurder optimaal zicht op de rijrichting, doordat beide vrije hefcilinders offset van de mast zijn geplaatst. De intuïtieve STILL Easy Control bedieningseenheid toont de bediener hierbij in één oogopslag de belangrijkste informatie.

Het orderverzamelen gaat al net zo eenvoudig met de PXV. Met Easy Touch kan de initiële heffing van de PXV met één druk op de knop worden ingesteld op individueel instelbare hoogtes. Het picken van meerdere lagen verloopt zo makkelijker en sneller. Het optionele kantelbare zijhek verkleint de afstand tussen de picker en de stelling, zodat goederen altijd ergonomisch kunnen worden gepickt. Ook als ze wat dieper in de stelling liggen. Voor het ergonomisch plaatsen van de verzamelde goederen op de pallet zijn comfortabele kniekussens leverbaar.

Krachtige prestaties

Met moderne proportionele ventieltechnologie manoeuvreert de PXV betrouwbaar en fijngevoelig onder alle omstandigheden. De nauwkeurige hefhoogtedetectie maakt het mogelijk om de rijsnelheid van de PXV aan te passen aan de hefhoogte om zo de hoogst mogelijke prestaties te leveren.

Uniek in de markt is de grijphoogte tot maar liefst 14,5 meter, waardoor een hoge opslagdichtheid en de beste opslagefficiëntie mogelijk zijn. Rijsnelheden tot 13 km/h staan garant voor maximale pickprestaties. De PXV levert hef- en daalsnelheden tot wel 0,4 m/s, en garandeert daarmee een hoge omslagsnelheid. De hoge hefsnelheden zijn mogelijk dankzij de triplexmast zonder vrije heffing, omdat er bij het heffen geen snelheidsverlies optreedt tijdens de mastovergangen. Dit verhoogt de efficiëntie en maakt het werk comfortabeler voor de bestuurder. Dankzij het gelijktijdig heffen en dalen van de mast en de initiële heffing is de PXV bovendien snel op de volgende picklocatie en neemt de omloopsnelheid verder toe. De nieuwe verticale orderpicker wordt geleverd met loodzuur batterij, of met onderhoudsvrije lithium-ion accu. Dankzij verschillende batterijcapaciteiten is de PXV geschikt voor een meerploegeninzet. Als optie is zijdelingse batterijwissel beschikbaar voor snel en gemakkelijk laden. De Li-Ion technologie maakt onder andere snel en probleemloos tussenladen mogelijk.

Slimme assistentie

Verschillende intelligente assistentiesystemen ondersteunen de bediener effectief tijdens het dagelijks werk. De slimme systemen verkleinen de kans op pickfouten, verhogen de omslag en helpen aanrijdingen voorkomen.

Zo maakt STILL OptiSpeed de hoogst mogelijke rijsnelheden mogelijk, uiteraard zonder concessies aan veiligheid. OptiSpeed 3.0 levert een traploze aanpassing van de rijsnelheid in het gangpad aan de hefhoogte. OptiSpeed 3.3 voegt daar een gewichtssensor en een intelligente lasttabel aan toe. Naast visuele en akoestische signalen bij het bereiken van vooraf gedefinieerde drempels, worden de rij- en heffuncties uitgeschakeld wanneer het toegestane laadgewicht wordt overschreden.

Het iGo pilot safety assistentiesysteem verhoogt de operationele veiligheid van de truck verder door bijvoorbeeld locatie-afhankelijk de snelheid van de truck te reduceren, automatisch te remmen aan het einde van een gangpad, of de heffunctie uit te schakelen wanneer gevaar dreigt.

Safety first

Standaard is de verticale orderpicker uitgevoerd met Curve Speed Control. Dit systeem maakt een stuurhoekafhankelijke snelheidsreductie mogelijk, zodat de PXV veilig door elke bocht navigeert. Een geïntegreerd veiligheidssysteem, als optie beschikbaar, detecteert personen of obstakels in gangpaden en brengt de PXV veilig en gecontroleerd tot stilstand indien nodig. Een sensor op het beschermdak herkent eventuele obstakels boven het beschermdak en schakelt de rij- en heffunctie automatisch uit als er gevaar dreigt.

Ook de energiezuinige LED-verlichting draagt bij aan een veilige inzet. De verlichting kan zowel aan de last- als aan de mastzijde worden gemonteerd. Ook kan de verlichting, in combinatie met iGo pilot navigatie/safety, worden gebruikt om de doelpositie in de stelling uit te lichten. De STILL Safety Light projecteert een blauwe lichtvlek op de vloer, op enkele meters afstand van de truck in de gekozen rijrichting. Het optische signaal waarschuwt voetgangers en andere bestuurders voor de naderende truck en verhoogt zo de veiligheid op de werkvloer.