01.02.2023

Revolutionaire pallettruck

STILL presenteert EXH-14-20-Plus-serie

Hendrik-Ido-Ambacht, januari 2023 – Met de EXH 14-20 Plus-serie introduceert STILL de jongste uitbreiding op haar gamma elektrische pallettrucks. Meest in het oog springende vernieuwing is het uniek disselkop design, met een optioneel touch display dat als heuse revolutie kan worden bestempeld.

EXH 14-20 Plus

De STILL EXH 14-20 Plus-serie meelooppallettrucks, met capaciteiten van 1,4 tot 2,0 ton, zijn wendbaar en compact, en gaan elke uitdaging aan. De trucks zijn ideaal voor inzet in krappe ruimtes en horizontale transporten tot middellange afstanden. Maar ook voor het laden en lossen van vrachtwagens en voor sporadische orderverzameltaken, draaien de alleskunners hun hand niet om.

In het oog springt vooral het unieke ontwerp van de disselkop. Extra grote knoppen maken een intuïtieve bediening door alle operators mogelijk, hoe groot hun handen ook zijn. Zelfs met werkhandschoenen aan blijft een eenvoudige en effectieve bediening met één hand kinderlijk eenvoudig, voor zowel links- als rechtshandige operators. Het in de disselkop geïntegreerde display toont in één oogopslag alle relevante truckdata, zoals het laadniveau van de accu, de bedrijfsuren en het actuele rijprogramma. Het optionele touch display kan ontegenzeggelijk een revolutie op het gebied van bediening worden genoemd. De innovatie slaat de brug tussen het gebruik van een smartphone en de bediening van magazijntrucks.


Alle trucks uit de nieuwe Plus-serie kunnen worden uitgerust met onderhoudsvrije lithium-ion-accu’s voor een vrijwel continue inzetbaarheid. Een snellaad toegang op alle lithium-ion trucks en de optionele ingebouwde lader maken decentraal laden sneller en gemakkelijker dan ooit tevoren.

Slimme vorkmarkeringen maken het positioneren van de truck makkelijker en dragen bij aan een hoge productiviteit. De drie loopwielen in de vorkpunt garanderen een soepel rijgedrag. Ook op oneffen vloeren en bij obstakels. Daarbij past OptiSpeed de snelheid van de truck automatisch aan de hoek van de dissel aan. Veilig manoeuvreren is zo onder alle omstandigheden mogelijk. Ook de standaard kruipsnelheidsschakelaar maakt een veilige inzet in zelfs de meest krappe ruimtes mogelijk. Een actieve voetstop (optie) zorgt ervoor dat de pallettruck automatisch van rijrichting verandert bij contact met de voeten. Zo blijft de operator altijd ongedeerd.