26.02.2020

Lifting you up – orderpicken op het volgende level

Veilig orderverzamelen op het tweede niveau met de STILL OXV verticale orderpicker

Hamburg, februari 2020 - Snel leveren wordt voor steeds meer bedrijven een doorslaggevende concurrentiefactor. Tegelijkertijd neemt de verscheidenheid aan artikelen toe. Dit vraagt om een hogere voorraadconsolidatie en meer efficiëntie tijdens het orderverzamelen. Om over korte afstanden en met directe toegang tot zoveel mogelijk opslaglocaties orders te kunnen picken, ontwikkelde STILL de OXV compacte verticale orderverzameltruck met hefbaar bestuurdersplatform en vrijdragende vorken. Dankzij het hefplatform kan de operator, in tegenstelling tot bij de horizontale orderverzameltruck, direct op de pallet verzamelen. De nieuwkomer wordt voor het eerst getoond op de vakbeurs LogiMAT in Stuttgart; op de STILL-stand in hal 10, stand B41.

De STILL OXV verticale orderverzameltruck maakt orderpicken op het tweede niveau eenvoudig en veilig.

De verticale orderpicker is leverbaar in drie capaciteitsklassen en biedt een zeer efficiënte en ergonomische werkplek voor handmatig orderverzamelen op het eerste en tweede niveau; tot een verzamelhoogte van 2.800 mm. De OXV 07 is ontworpen voor lasten tot 700 kg, of zelfs 1 ton, terwijl de OXV 08, uitgerust met een extra hefinrichting, moeiteloos lasten tot 800 kg kan transporteren en heffen. Met de extra hefinrichting kan de pallet op een ergonomisch comfortabele hoogte worden gebracht en wordt de (rug van de) operator verder ontlast. Ook met geheven platform hoeft hij immers niet onnodig ver te reiken. Het STILL Easy Drive stuurwiel, in combinatie met de compacte afmetingen – als gevolg van de korte wielbasis – maken het manoeuvreren met de OXV tot een plezierig kinderspel. Ook in bijzonder krappe ruimtes.
De nieuwe verticale OXV-orderpicker biedt meer flexibiliteit, efficiëntie en een hogere omslagprestatie. Met de vrijdragende en, bij de OXV 08 optioneel verstelbare, vork kunnen alle denkbare ladingdragers worden opgenomen en getransporteerd. Zelfs gesloten kunststof pallets en kartonnen pallets.

Lithium-ion variant tot 410 Ah


Met de krachtige, onderhoudsarme 2,3 kW AC-aandrijfmotor bereikt de OXV rijsnelheden tot 10 km/u. In de meeloopmodus bedraagt de maximale snelheid 4 km/u. Automatische snelheidsreductie in bochten waarborgt te allen tijde een veilige inzet. In het ECO-rijprogramma bereikt de OXV met één druk op de knop een maximale energie-efficiëntie. Dankzij de gerealiseerde energiebesparing en de keuze van de juiste accucapaciteit – keuze tussen 345 en 500 Ah – volstaat bij een traditionele loodzuur accu zelfs voor een veeleisende ploegeninzet één enkele acculading. Als de accu in een meerploegeninzet toch moet worden vervangen, kan dit veilig en snel het standaard zijwaarts accuwisselsysteem. Voor een nóg hogere beschikbaarheid, door middel van ongestraft tussentijds laden, levert STILL de nieuwe OXV ook als lithium-ion versie; met accucapaciteiten tot 410 Ah.

Hogere omslagprestaties dankzij ergonomische, intuïtieve bediening


De STILL OXV biedt een hoog rijcomfort en een ergonomische, intuïtieve bediening. De bijzonder lage opstaphoogte van slechts 145 mm maakt een moeiteloos op- en afstappen mogelijk. Via het optioneel in hoogte verstelbare STILL Easy Drive stuurwiel met de STILL Easy Move hendels worden alle rij-, hef- en stuurbewegingen soepel en eenvoudig uitgevoerd; zonder dat de operator van hand te hoeven wisselen.
Het stuurwiel kan zowel door links- als rechtshandige orderverzamelaars worden bediend met slechts één hand en biedt meer veiligheid dankzij de automatische nulinstelling. Dit bespaart trainingstijd en verhoogt de orderverzamelprestaties in het dagelijks gebruik, doordat veel functies – zoals het heffen en dalen van het bestuurdersplatform of de vork – al tijdens het rijden kunnen worden uitgevoerd.  Op het centraal gepositioneerde kleurendisplay kan de operator alle relevante informatie, zoals de status van de accu en de bedrijfsuren, in één oogopslag aflezen. Omdat alle onderdelen snel en gemakkelijk toegankelijk zijn achter de uiterst robuuste stalen kap, is de OXV bovendien zeer eenvoudig te onderhouden. Service- en onderhoudskosten worden zo tot een minimum beperkt.

De optionele LED-dagrijverlichting en STILL Safety Light, danwel Safety Light 4plus dragen bij aan een veilige inzet van de OXV. De LED-dagrijverlichting verhoogt de zichtbaarheid van de orderverzameltruck, zelfs in donkere gebieden, terwijl de blauwe, heldere lichtkegel van het Safety Light voetgangers en andere trucks waarschuwt voor de naderende orderverzameltruck.

Met de optionele accessoire beugel en de talrijke opbergmogelijkheden, zoals een pickbak met een laadvermogen van 45 kg, en diverse andere uitrustingsopties kan de OXV optimaal worden afgestemd op de specifieke inzet van de klant. Voor inzetsituaties met temperaturen tot -30 °C kan is een koelcelversie van de truck beschikbaar. Zo maakt de OXV het orderpicken op het tweede niveau voor iedereen makkelijk en veilig.