08.12.2021

Jan de Rijk Logistics kiest voor STILL

Nieuwe trucks én vlootbeheersoftware

Logistiek dienstverlener Jan de Rijk heeft recent de intern transportvloot op meerdere vestigingen vernieuwd. De medewerkers kozen vrijwel unaniem voor STILL, dat naast nieuwe trucks tevens de vlootbeheersoftware FleetManager leverde.

Binnen de divisie Contract Logistics van logistiek dienstverlener Jan de Rijk ligt de focus op warehousing en assemblage activiteiten. Daartoe beschikt Jan de Rijk Logistics over strategisch gelegen warehouses met in totaal ruim 130.000 m2 opslag- en value added serviceruimte. Voor het nieuwe intern transportmaterieel binnen de divisie schreef Jan de Rijk een tender uit. “Belangrijk voor ons zijn de gebruikerservaring, maar ook de flexibiliteit van de contractvorm en de mogelijkheden om onze vloot zo optimaal en efficiënt mogelijk te beheren”, vertelt Don Brewel, Director Contract Logistics bij de dienstverlener.

Unanieme keuze

Diverse aanbieders leverden testtrucks, die op de verschillende vestigingen uitvoerig aan de tand zijn gevoeld. “De keuze voor STILL is voor een belangrijk deel gemaakt op basis van de ervaringen van onze medewerkers. Zij kozen vrijwel unaniem voor STILL”, aldus Brewel. Onder andere het meeverend platform en het ergonomische stuur van de meerijdende pallettrucks springen eruit. Maar ook de intuïtieve bediening en de compactheid van de man-up trucks en de heftrucks worden gewaardeerd. “Bovendien bood STILL een flexibele oplossing en was hun aanbod scherp geprijsd”, vult Brewel aan. In totaal leverde STILL hef- en magazijntrucks voor de vestigingen in Eindhoven, Geldrop, Roosendaal, Almere & Beilen .

Inzicht in inzet

Met FleetManager wordt de inzet van de trucks online beheerd. Dankzij het systeem kan onder andere de toegang tot de trucks beter worden bewaakt en kan het aantal schades worden teruggebracht.
Voor alle site managers en operationele teamleiders heeft STILL een training verzorgd, waarin de mogelijkheden van FleetManager zijn uitgelegd. “Zo hopen we een optimaal inzicht te krijgen in de inzet van de trucks op de verschillende locaties. Ook kunnen we sneller zien of we op een locatie moeten opschalen, of juist kunnen afschalen. En welke trucks waar nu precies worden ingezet. Tijdens de tender hebben we daar uiteraard rekening mee gehouden, maar harde data ontbraken. Dankzij FleetManager beschikken we nu wél over die informatie. De inzichten die we zo verkrijgen, helpen ons de juiste keuzes te maken en onze operaties nóg efficiënter te maken. Nu, maar zeker ook in de toekomst”, besluit Brewel.