13.07.2020

IFOY Award 2020 – STILL pakt opnieuw goud

Hamburg, 13.07.2020 – Het was een première in de achtjarige historie van de IFOY (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year) Awards. Als gevolg van de aanhoudende corona-crisis werden de winnaars dit jaar voor het eerst online bekend gemaakt via een videoboodschap. In de categorie ‘Counter Balanced Truck tot 3,5 ton’ ging de felbegeerde award opnieuw naar STILL. Het is voor STILL de negende IFOY Award.

Met de RX 60-25 in high performance uitvoering zet STILL de standaard voor elektrische heftrucks in dit segment. Nooit eerder was een elektrotruck zo productief.

Dit jaar was de nieuwe RX 60-25/35 elektrische vorkheftruck van STILL in de race voor de prijzen. “Met de RX 60-25 in high performance uitvoering zet STILL een nieuwe benchmark voor elektrotrucks in dit segment. Nooit was een elektrische heftruck zo productief. Tel daarbij de voordelen van een laag geluidsniveau, flexibiliteit, lagere kosten voor elektriciteit in vergelijking met diesel of gas, eenvoudige bediening, minder onderhoud en een zeer voorspelbare bediening; en je hebt alle ingrediënten voor een echte IC-killer”, was het oordeel van de internationale jury. Kortom: met de nieuwe elektrotruck in de gewichtsklasse van 2,5 tot 3,5 ton biedt STILL een serieus alternatief voor verbranders. De jury was vooral onder de indruk van de hefsnelheid die de RX 60 bereikt met zijn 25 kW hefmotor. Het testteam noteerde een (onbelaste) snelheid van meer dan 66 cm/s en oordeelt: “Een record in deze klasse”.

De STILL RX 60-25/35 zet ook nieuwe standaards in de geteste combinatie van acceleratie, rijden en heffen. Tijdens de IFOY test werd een productiviteit van 363 pallets in acht uur bereikt. “De gemeten productiviteit in de IFOY-test is nog nooit zo hoog geweest”, concludeerde de jury.

Henry Puhl, voorzitter van de STILL-directie, ziet de prijs als een bevestiging van de constant hoge innovatieve prestaties van zijn bedrijf: “We hebben veel research en development en knowhow in de RX 60-25/35 gestoken. Het resultaat is een truck die geen enkele internationale concurrentie schuwt en die – dankzij zijn enorme prestatievermogen – zelfs verbranders de baas is. Ik ben blij dat de internationale vakjury ons werk en onze inzet heeft erkend en beloond met de IFOY Award 2020.”