15.07.2021

Flexibele alleskunner voor smalle gangen

STILL breidt productgamma uit met nieuwe NXV smallegangentruck

Hamburg, juli 2021 – De nieuwe STILL NXV staat garant voor comfortabele, veilige en snelle magazijnprocessen. De man-down smallegangentruck komt vooral tot zijn recht in hoge en smalle magazijngangen. Bij opslaghoogtes tot 13,8 meter helpen de actieve laststabilisatie en de vorkcamera om schade aan de stellingen te voorkomen. Een extra positioneringshulp biedt extra veiligheid en snelheid tijdens de handling van de goederen.

De nieuwe NXV van STILL met ruime, ergonomische bestuurdersstoel en verstelbare bediening.

De nieuwe truck heeft zijn eerste veldtest bij Bad Heilbrunner met vlag en wimpel doorstaan. De producent van medicinale thee in het Duitse Oberbayern was zelfs zo enthousiast dat direct een NXV werd besteld. De testrijders waren bijzonder onder de indruk van de ergonomie van de truck. Talloze details, zoals de ergonomische bestuurdersstoel met optionele kanteltechnologie, de proportionele stoel- en voetplaatverstelling en de mogelijkheid om alle bedieningselementen aan de behoeften van de bestuurder aan te passen, maken de truck buitengewoon veilig en comfortabel. Ook bieden ze een goed zich top de vorkpunten. In combinatie met de Joystick 4Plus kan de truck zeer fijngevoelig worden bediend, met een aanzienlijke verhoging van de omzet tot gevolg.

Camera en positioneringshulp voor extra veiligheid

Bij lastopnames vereenvoudigt de nieuwe cross-line laser een veilige en snelle positionering van de vork; op hoogte én precies in het midden van de lastdrager. De aan de binnenzijde van de vork gemonteerde camera biedt de bestuurder een optimaal zicht bij het opnemen van de last. In combinatie met actieve laststabilisatie worden aanrijd- en productschade en persoonlijk letsel als gevolg van vallende lasten effectief vermeden. Zelfs op grote hoogte. Een optionele positielaser op de mast ondersteunt het horizontaal naderen van de juiste stellinglocatie. Zodra de laserpointer de betreffende markering op de stelling bereikt, kan de vork met behulp van de camera snel en eenvoudig op de gewenste hoogte worden gebracht.

Variabele lastopname via zwenkvork 

De zwenkvork van de NXV is geschikt voor de handling van vrijwel alle palletformaten. Ook het overzetten van lasten op een transportsysteem is geen enkel probleem. Dankzij de zeer geringe afmetingen van de flexibele vorkconstructie wordt de kostbare ruimte in het hoogbouwmagazijn optimaal benut. Pallets kunnen probleemloos aan weerszijden van een gangpad worden opgenomen en weggezet; zonder dat de NXV hoeft te keren. Gecombineerd met de actieve laststabilisatie is een comfortabele, snelle en nauwkeurige in- en uitslag van goederen gegarandeerd. Ook de automatische vorkcyclus – het automatisch uitreachen, neerzetten en weer inreachen van de zwenkvork – met slechts één druk op de knop vereenvoudigt het werk aanzienlijk.

Semiautomatische benadering mogelijk

De technische mogelijkheden van de NXV worden volledig benut met het OptiSpeed concept of met de iGo pilot navigatie interface. Hierbij communiceert de NXV met het warehouse management systeem en worden alle magazijnprocessen tot één, intelligent geheel verbonden. Zodra de bestuurder opdracht krijgt om te rijden, weet de truck de volgende opslagplaats in de hoogbouwstellingen en vindt de NXV zelfstandig zijn weg. Fouten tijdens de in- en uitslag zijn zo uitgesloten.

Lithium-ion technologie verhoogt inzetbaarheid

De NXV is een efficiënte en compacte energiebundel die bovendien overtuigt met een hoge inzetbaarheid dankzij de toegepaste lithium-ion-technologie. Batterijwissels vervallen en maken plaats voor probleemloos tussenladen – met zeer korte laadtijden en overal waar een standaard stopcontact is. Een flexibele inzet is zo gegarandeerd. Samen met de lange levensduur van de onderhoudsvrije lithium-ion accu worden bedrijfskosten en CO2-uitstoot merkbaar verminderd. Ook de grotere accucapaciteit, in vergelijking met loodzuur-batterijen, draagt bij aan de verhoogde inzetbaarheid.

Flexibel naar klantenbehoeften

Dankzij hun modulaire ontwerp kunnen de STILL smallegangentrucks worden afgestemd op de behoeften van de klant. Bijvoorbeeld op de te handlen lasten, de verwachte omloopsnelheid van de goederen of eventuele groei van de onderneming.  Verschillende batterijcompartimenten, masten en telescoop- of zwenkvorken zijn leverbaar. Ook voor de nieuwe NXV. De schaalbare afmetingen maken een uiterst flexibele inzet mogelijk, zelfs in de meest krappe ruimtes en met lasten tot 1,5 ton.