16.03.2018

Al 200.000 keer een succes

De 200.000e STILL RX truck gaat naar Seifert Logistics Group in Ulm

STILL GmbH in Hamburg legt met de zeer gewilde RX-serie opnieuw een succes story vast: de productie van de 200.000ste RX vorkheftruck in de oranje-zilverreeks is weer een hoogtepunt in de geschiedenis van het bedrijf, die nu bijna een eeuw teruggaat. 

Reden genoeg om groots de Ulmer Seifert Logistics Group een nieuwe RX 20 die pas in januari werd gepresenteerd, over te dragen. Als internationale expediteur en dienstverlener op het gebied van logistiek zorgt het familiebedrijf in Ulm al 70 jaar lang voor een vlotte toeleveringsketen voor haar klanten. Thomas A. Fischer, Managing Director for Sales (CSO) en Head of Sales Holger Brandt overhandigen de jubileumtruck aan Christian Stoll, Managing Director Operations (COO) van Seifert Logistics GmbH, tijdens  LogiMAT 2018 te Stuttgart.

 

Het succesverhaal van STILL begon in 1920 toen de oprichter van het bedrijf Hans Still een reparatiebedrijf voor elektromotoren startte. Het bedrijf breidde zich snel uit en verhuisde vervolgens naar het huidige hoofdkantoor in Berzeliusstrasse te Hamburg. Het bracht in 1949 een innovatie op de markt in de vorm van de eerste zelf ontwikkelde, elektrisch aangedreven vorkheftruck met elektromotor, de EGS 1000. De serie R 50 met batterij aangedreven trucks van de serie R 50 is uitgegroeid tot de best verkochte driewielige truckreeks in zijn klasse. Met de eerste RX 50 in 2003 is STILL begonnen met de RX-serie modellen die tot op de dag van vandaag succesvol is gebleven. Het oranje-zilver ontwerp en de combinatie van milieuvriendelijkheid met een maximale efficiëntie en ergonomie zetten de norm in de industrie.

De overdracht van de jubileumtruck aan de Seifert Logistics Group symboliseert ook de toekomstige duurzaamheid van de zakelijke relaties tussen beide bedrijven. Bij de oplevering van de heftruck in Stuttgart benadrukt Thomas A. Fischer: "Het feit dat we een jubileumtruck, de nieuwe RX 20, ter beschikking stellen, die op een bijzondere manier onze ambitie onderstreept om innovatieve, efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen te leveren voor de complexe eisen van onze klanten, toont aan hoeveel waarde wij hechten aan ons vertrouwenspartnerschap met de Seifert Logistics Groep". Verkoopmanager Holger Brandt voegt hieraan toe: "STILL en Seifert Logistics combineren de passie voor absolute klantgerichtheid met een diep begrip voor elkaar".

De Seifert Logistics Group (www.seifert-logistics.com), die gespecialiseerd is in de volledige toeleveringsketen van haar klanten, heeft zich sinds de oprichting in 1947 ontwikkeld van een regionale marktleider tot een internationaal opererende expediteur en logistieke dienstverlener. Met meer dan 1.900 medewerkers behoort het familiebedrijf in Ulm met meer dan 1.900 medewerkers tot een van de toonaangevende Duitse logistieke dienstverleners. Op 43 locaties in Europa implementeert Seifert Logistics Group inkoop-, productie- en distributieoplossingen voor de automobiel-, papier-, chemie-, bouwmaterialen-, farmaceutische- en consumptiegoederensector. Het bedrijf behaalde in 2017 een omzet van ongeveer 185 miljoen EUR.

Christian Stoll, Managing Director Operations (COO) van Seifert Logistics GmbH, benadrukt: "Voor de Seifert Logistics Group is deze overdracht een belangrijke mijlpaal in de samenwerking met STILL", en hij voegt daaraan toe: "Naast snelle technologische ontwikkelingen moeten logistieke specialisten zich ook aanpassen aan het gedrag van de klant, dat steeds dynamischer wordt. Zo stijgen voortdurend de eisen van onze klanten aan kortere levertijden en transparantie. Door gebruik te maken van oplossingen van STILL kunnen we op bekwame en betrouwbare wijze aan deze eisen voldoen.