08.07.2021

AI-ondersteund automatisch magazijn Danfoss "imponerend"

IFOY Award 2021: STIL voor de tiende keer op podium

Hamburg, juli 2021 - Dat STILL uiterst efficiënte en innovatieve industriële trucks en intralogistieke oplossingen levert, blijkt uit de talrijke IFOY Awards die de onderneming al in de wacht sleepte. Dit jaar imponeerde STILL als systeemaanbieder in de internationale competitie. Voor de implementatie van het nieuwe productiemagazijn van Danfoss Power Electronics in Tinglev, Denemarken, ontving STILL een IFOY Award in de categorie "Integrated Warehouse Solution". Het is de tiende keer dat STILL de felbegeerde IFOY Award in de wacht sleept.

"Het Danfoss project is een imponerend voorbeeld hoe geautomatiseerde magazijnen in de toekomst worden aangestuurd, gemonitord en geanalyseerd", luidde het unanieme oordeel van de internationale IFOY-jury. Het door STILL geïmplementeerde systeem bevat vertrouwde logistieke componenten die op toekomstgerichte wijze samenwerken, met communicatie via interfaces voor veiligheid, functionaliteit en optimalisatie via deep learning processen. “Een exemplarisch voorbeeld van een geautomatiseerde, toekomstbestendige logistiek”, aldus de jury.

Cloud-based opslag van echte operationele data

Voor het Danfoss magazijn leverde STILL een perfect op elkaar afgestemde combinatie van drie geautomatiseerde serietrucks (MX-X en EXV), inclusief de installatie van alle systeemcomponenten. Voor een end-to-end automatisering van de goederenstroom zijn de trucks uitgerust met de iGo systems automation kit.

De krachtige AGV's worden aangestuurd en gemonitord via een transport- en traffic management systeem. Transportorders worden gegenereerd door het WMS in de SAP host en doorgestuurd naar het besturingssysteem. Continu worden zo gigantische hoeveelheden waardevolle data gegenereerd, die worden gebruikt om een nauwkeurige analyse van het geautomatiseerde magazijn in de cloud uit te voeren.

De slimme tool „iGo insights“

Deze data worden geanalyseerd met iGo insights, een slimme tool die in de cloud de verzamelde procesinformatie filtert en concrete aanbevelingen geeft. Volgens de IFOY-jury levert met name deze analysetool "verdere uitzonderlijke voordelen voor de klant" op. Bottlenecks kunnen bijvoorbeeld eenvoudig en snel worden geïdentificeerd. Hiervoor maakt iGo insights gebruik van machine learning. Alle gegevens die over een langere periode zijn verzameld, worden voor evaluatie naar de cloud geüpload. De AI-ondersteunde software herkent structuren, berekent mogelijkheden en maakt zo proactief handelen mogelijk.

Resultaat van vele jaren ervaring en research

Frank Müller, Senior Vice President Brand Management/ Sales & Service Steering STILL EMEA, nam in Dortmund de IFOY Award in ontvangst. Volgens hem is de prijs een welverdiende beloning voor de jarenlange systematisch opgebouwde expertise op het gebied van automatisering en voor de STILL's betrokkenheid bij talrijke internationale researchprojecten. Müller: "Vooral in het project dat nu met de IFOY Award is bekroond, hebben wij onze praktijkervaring, opgedaan bij talrijke eerder gerealiseerde automatiseringsprojecten, ingebracht en toegepast. Deze aanpak geeft ons een duidelijke knowhow-voorsprong op de concurrentie. Van die voorsprong profiteren ook onze klanten."

Tinglev wordt benchmark project

Het geautomatiseerde STILL iGo-magazijn in Tinglev heeft zijn nut inmiddels bewezen. Volgens een eerste analyse van de exploitant levert het een kostenbesparing op van ongeveer 20 procent. Daarmee wordt dit magazijn een benchmark project: Danfoss bouwt momenteel een modern distributiecentrum in Rødekro en maakt daarbij gebruik van dezelfde technologie van STILL. Het is ontworpen voor de automatische bediening van 15 MX-X smallegangentrucks en 5 EXV stapelaars.