16.07.2018

PLUS Retail vernieuwt helft orderverzamelvloot

Pickprestaties letterlijk en figuurlijk verhoogd met STILL OPX

PLUS Retail in Haaksbergen heeft onlangs bijna de helft van haar orderverzamelvloot vernieuwd en opnieuw gekozen voor STILL. STILL Benelux leverde 22 orderverzamel-trucks, type OPX 20, met heffend platform. De nieuwe orderverzameltrucks brengen de pickprestaties letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau.

PLUS Retail in Haaksbergen heeft onlangs bijna de helft van haar orderverzamelvloot vernieuwd en opnieuw gekozen voor STILL. STILL Benelux leverde 22 orderverzamel-trucks, type OPX 20, met heffend platform. De nieuwe orderverzameltrucks brengen de pickprestaties letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau.

Vanuit haar regionaal distributiecentrum in Haaksbergen belevert PLUS Retail 82 PLUS supermarkten in Noord- en Oost-Nederland. Met 14.000 m2 is het dc relatief klein, maar dat doet aan de prestaties niets af. “Wekelijks picken we zo’n 360.000 colli en verlaten ongeveer 12.000 containers het dc. En die aantallen groeien nog steeds. Het noodzaakt ons om te blijven kijken hoe we onze processen nóg efficiënter kunnen inrichten”, stelt sitemanager Peter Brugge.

Naast het aantal orders is ook het assortiment flink uitgebreid. In de afgelopen jaren steeg het aantal sku’s met 20 tot 30 procent. Exclusief de promotieartikelen liggen er nu ongeveer 3.000 sku’s op voorraad in Haaksbergen. “Dat zijn onze fastmoving kruidenierswaren”, voegt Brugge toe. “Verse producten, diepvriesartikelen en langzaam lopende kruidenierswaren worden vanuit de landelijke dc’s bij de winkels bezorgd.”

Heffen biedt voordelen

Om alle orders tijdig te verzamelen en uit te leveren vertrouwt PLUS Retail al jaren naar tevredenheid op huisleverancier STILL. Bij de recente vernieuwing van een groot deel van haar vloot koos de retailer opnieuw voor het merk. STILL Benelux leverde in totaal 22 nieuwe orderverzameltrucks, type OPX 20, met heffend platform.

“Dat heffend platform biedt voor ons meerdere voordelen”, legt Brugge uit. “Als gevolg van de beperkte ruimte en de aanhoudende groei picken we tegenwoordig ook op het tweede niveau. Voor onze kleinere medewerkers was dat tot voor kort allesbehalve ergonomisch. Vooral bij het picken van zwaardere items achterin de stelling moesten ze vaak boven hun macht werken. Dat is met de nieuwe orderverzameltrucks verleden tijd. Zeker met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het nu voor ons makkelijker om nieuwe medewerkers aan te nemen.”

Ook op de expeditievloer biedt de heffunctie uitkomst. Brugge: “De verzamelde containers worden daar achteruit in straten weggezet en staan dicht op elkaar. Doordat de vloer bomvol staat, is het lastig om het overzicht te houden. Dankzij het heffend platform hebben onze medewerkers nu een veel beter overzicht; alsof ze in een verkeerstoren staan. Dat komt de veiligheid en productiviteit uiteraard ten goede.”

Unaniem enthousiast

De sitemanager is duidelijk zeer te spreken over de nieuwe trucks. En dat geldt ook voor de orderverzamelaars van PLUS Retail. “Ze zijn enthousiast over de besturing via het nieuwe stuurwiel, het rijgedrag en de korte draaicirkel. Het feit dat onze medewerkers deze truck unaniem als heel gebruiksvriendelijk bestempelen heeft absoluut meegespeeld in onze beslissing”, weet Brugge. 

Daarnaast heeft de service van STILL een belangrijke rol gespeeld bij de hernieuwde keuze voor het merk. “Inzetbaarheid en betrouwbaarheid zijn voor ons essentieel”, vervolgt Brugge. “De vaste STILL servicemonteur, die hier al jaren komt, speelt daarbij een sleutelrol. Hij kent ons bedrijf, de mensen, onze inzet en weet precies wat we nodig hebben. Bovendien heeft STILL bewezen een echte partner te zijn; ze denken met ons mee in praktijkgerichte oplossingen.” De aanpassing van de accutrog van de nieuwe orderverzameltrucks is daarvan een mooi voorbeeld. Door de trog iets aan te passen, kan PLUS Retail de bestaande wisselaccu’s ook voor de nieuwe trucks inzetten en hoefde het bedrijf dus niet te investeren in nieuwe accu’s. “Ik ben altijd blij als leveranciers meedenken in onze problematiek. STILL is daarin echt heel goed”, besluit Brugge. 

Bekijk hier onze video: Pickprestaties letterlijk en figuurlijk verhoogd met STILL OPX