STILLPalletShuttle-systemen

Eenvoudig automatisch opslaan

Verwacht u van uw opslagsysteem maximale opslag- en oppervlaktegebruik in combinatie met hoge omslagprestatie? Dan zijn de shuttlesystemen van STILL zeker interessant voor u. Om het beschikbare opslagoppervlakte optimaal te kunnen benutten, bieden wij u de voordelige combinatie van een compact STILLPalletShuttle-systeem en onze intelligente Palletshuttle.


Het compacte shuttle-systeem is een halfautomatisch in- en uitslagsysteem van laadeenheden. De laadeenheid wordt door een PalletShuttle naar het einde van het kanaal gebracht en daar neergezet. Daarbij kan elk kanaal onafhankelijk van elkaar worden voorzien van laadeenheden.

Vergeet niet: tijd en opslagoppervlak zijn kostbaar. Met een shuttle-systeem benut u de beschikbare ruimte optimaal ondanks de veelvoud aan artikelen.

Daarbij werken heftruck en shuttle gelijktijdig en hand in hand samen. Het principe is even eenvoudig als efficiënt. De shuttle neemt de pallet aan het begin van het kanaal van de heftruck op en brengt deze automatisch naar het einde van de gang, of de eerstvolgende vrije plek. De pallets worden voorzichtig op de draagrails gezet en de shuttle keert terug naar het begin om de volgende pallet te ontvangen. Een praktisch voordeel: de shuttle herkent het einde van een gang automatisch.

U bespaart bij dit principe enorm veel tijd en verhoogt met een palletshuttle bovendien de veiligheid bij de magazijnwerkzaamheden; er hoeft immers niet in de stelling te worden gereden en het te transporteren artikel wordt heel voorzichtig behandeld in vergelijking met een blokstapeling. De standaarduitrusting van de STILLPalletShuttle staat garant voor veilig gebruik dankzij een mobiel systeem voor persoonsbeveiliging.

Alle voordelen van het shuttle-systeem op een rij:

  • Maximale benutting van het beschikbare volume 
  • Tijdsbesparing door gelijktijdige inzet van shuttle en transportwerktuig en halfautomatische in- en uitslag in de stelling
  • Hogere flexibiliteit in vergelijking met klassieke compacte opslagsystemen zoals inrijstellingen: De kanaalniveaus kunnen onafhankelijk van elkaar van goederen worden voorzien
  • Hogere omslagprestatie: Halfautomatische in- en uitslag: LIFO- (last in, first out) en FIFO-principe (first in, first out) mogelijk
  • Voorzichtig transport van de goederen

Meer weten?
Meer informatie vindt u op de productpagina van de STILLPalletShuttle:
STILLPalletShuttle

Opbouw van het PalletShuttle-systeem


Het STILLPalletShuttle-systeem is bijna identiek aan een inrijstelling. Het verschil is dat er geen voertuigen in de kanalen rijden en dat individuele toegang op elk kanaalniveau mogelijk is.
De pallets worden met de shuttle opgeslagen, direct aan het begin van het betreffende kanaal. 

De onderdelen van een PalletShuttle-systeem

Schappen

De schappen bestaan uit speciale stalen profielen en zijn elementaire bestanddelen van de stelling. Afhankelijk van de kanaallast worden verschillende profielen en materiaaldiktes gebruikt. Er worden steeds twee schappen met de vakwerkprofielen vastgeschroefd aan een staander. De schappen worden stevig bevestigd aan de vloer met vloerankers.

 

 

Langsdrager

In de lengterichting zijn de schappen via langsdragers met elkaar verbonden om het systeem stabiliteit te geven. Aan de inslag- en uitslagzijde ontbreken deze om de pallet probleemloos in het kanaal af te geven.

 

 

Draagrail

De draagrail in het shuttlesysteem heeft twee functies. De pallets worden opgeslagen op de draagrails die door middel van panelen aan de staanders worden bevestigd. Daarnaast rijdt de shuttle onder de pallets ook op de rail.
In elk kanaal kan de hoogteverdeling in stappen van 50 mm afzonderlijk worden aangepast. Doordat het systeem per kanaal is gemonteerd is het zeer flexibel en kan het zo nodig heel eenvoudig worden omgebouwd.

 

 

Aanrijbeveiligingsrail

De aanrijbeveiligingsrail wordt aan de bedieningszijde voor de stelling op de vloer verankerd. Deze zorgt voor een duidelijk vastgestelde en eenvoudig aan te houden afstand van het transportwerktuig tot aan de stelling en voorkomt daarmee dat de stelling beschadigd raakt.

 

 

PalletShuttle

De shuttle heeft als taak om de pallets halfautomatisch in de stelling in- of uit te slaan. De afmetingen van de shuttle moeten overeenkomen met de betreffende ladingdrager. Wij bieden u oplossingen voor europallets, industriële pallets en geselecteerde chemische pallets. De snelheid ligt maar liefst bij 0,9 tot 1,1 m/s. De voertuigen zijn niet alleen snel, maar ook heel erg sterk: Met een maximaal draagvermogen van 1500 kg kunnen ook zware ladingdragers snel en veilig worden verplaatst. Wat betreft de veiligheid: om veilig gebruik te garanderen, mag de pallet in het midden niet meer dan 10 mm doorbuigen. De scanners voor persoonsbescherming waarmee elke shuttle standaard is voorzien staan garant voor een hoog veiligheidsniveau. 
Naar de productpagina van de STILLPalletShuttle

 

 

Palletcentrering

Dankzij de palletcentrering kunnen de pallets nauwkeurig in de stelling worden geplaatst. Hiermee is het eenvoudig om de pallet exact gecentreerd op de rails te zetten.

 

 

Bergingsplatform

Het bergingsplatform dient voor het veilig bergen van de shuttle of de lading in de stelling. Het bergingsplatform wordt handmatig bediend, d.w.z. men stapt erin en kan zich heel gemakkelijk vooruit trekken. Aangekomen bij de shuttle, dient een haak voor het wegslepen van de shuttle. Met de shuttle aan de haak begeeft men zich terug naar het begin van het kanaal.

 

 

Zijdelingse veiligheidswand

Deze beveiliging wordt gemonteerd aan de stellingzijde om toegang tot het kanaal tijdens de opslagwerkzaamheden te voorkomen. Eventuele ongelukken worden op deze manier voorkomen.

PalletShuttle-systeem aanschaffen

Een efficiënt ingericht magazijn staat garant voor hoge doelmatigheid. Bij uw magazijnplanning kunt u van meet af aan profiteren van het professionele advies van de deskundigen van STILL. Voor een aanschaf ondersteunen wij u waar we maar kunnen – vanaf de controle van de magazijnomstandigheden tot aan de bespreking van de gewenste arbeidsprocessen. Er zijn tal van redenen om bij de aanschaf van een PalletShuttle-systeem te kiezen voor STILL:

  • Jarenlange expertise: al meer dan 95 jaar staan wij dicht bij de klant
  • Samenwerking waar u op kunt vertrouwen
  • Een concept van excellentie op alle niveaus – van advies tot en met service
  • Altijd bij u in de buurt: 14 vestigingen, 37 verhuurpunten & 800 servicemonteurs alleen al in Duitsland
  • Een gekwalificeerd montageteam installeert de inrij- en doorrijstelling op deskundige wijze voor u

Meer weten?
Wilt u meer informatie voordat u een PalletShuttle-systeem aanschaft?
Naar de productpagina van de STILLPalletShuttle:
STILLPalletShuttle

Voor PalletShuttle-systemen adviseren wij u de inzet van:

Maximaal hefvermogen (kg)Maximale hefhoogte (mm)
tot 7930 mmtot 2000 kgtot 13000 mmtot 2500 kg

Cookie Panel

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring en onze dienstverlening aan u te verbeteren. Indien u hiermee akkoord gaat, kunt u uw bezoek aan de pagina voortzetten, of u kunt ons privacybeleid bekijken voor meer informatie. Privacybeleid.