26.11.2019

STILL TrolleyMover vereenvoudigt laden en lossen van routetreinen

4-weg elektropallettruck voor lasten tot 1,5 ton

Eenvoudige handling in de meest krappe ruimte: De 4-weg TrolleyMover 4W 15 verplaatst trolleys met een lading tot 1,5 ton nauwkeurig en soepel in alle richtingen.

Hendrik-Ido-Ambacht, november 2019 - Routetreinen winnen aan populariteit. Of het nou het bundelen van transporten voor langere afstanden betreft, of het hoogfrequent bevoorraden van productielijnen; routetreinen verhogen de efficiency van het logistieke proces. Steeds vaker worden ook kleine ladingdragers via een routetreinconcept getransporteerd. STILL heeft daarom het aanbod aan routetrein-oplossingen uitgebreid met een reeks gestandaardiseerde stellingtrolleys met verschillende uitrustingsmogelijkheden. Voor het laden en lossen van de STILL LiftRunner frames ontwikkelde STILL de 4-weg elektropallettruck TrolleyMover 4W 15. 

Wereldnoviteit voor ergonomische handling

De TrolleyMover 4W 15 is ontworpen voor lasten tot 1,5 ton. De truck is uiterst wendbaar en maakt een ergonomische, ruimtebesparende lasthandling mogelijk in alle rijrichtingen. STILL heeft deze innovatie ontwikkeld in nauwe samenwerking met de klant; om het laden en lossen van de LiftRunner B- en E-frames verder te vereenvoudigen en versnellen. Zelfs zwaardere trolleys kunnen dankzij deze oplossing probleemloos – en zonder handmatige inspanning – worden geladen en gelost. Een automatische vergrendeling op de frames garandeert hierbij de veiligheid voor mens en goederen. De TrolleyMover 4W 15 is tevens ideaal voor de handling van overmaatse ladingen in krappe ruimtes. De 4-weg rijmodus maakt het mogelijk om hierbij op de plek 360 graden te draaien, zodat ook lange lasten eenvoudig over grotere afstanden kunnen worden getransporteerd.

Ruim assortiment standaard stellingwagens

De nieuwe reeks gestandaardiseerde stellingtrolleys maakt het mogelijk om meerdere kleine ladingdragers gelijktijdig te transporteren, en zo de materialen in kleinere batchgroottes aan de productielijnen te leveren. De stellingtrolleys kunnen geheel op de inzetbehoefte worden geleverd. Zo zijn er trolleys leverbaar met in hoogte verstelbare aluminium legborden, maar ook met stalen gaasplanken voorzien van poedercoating. Het draagvermogen van de legborden varieert van 400 tot 800 kg. Voor een optimale toegankelijkheid bij het laden en lossen zijn de legborden altijd aan alle zijden open. Beide modellen zijn standaard voorzien van ultrasterke, 360° zwenkbare polyamide wielen. Voor nog meer inzet specifieke wensen zijn diverse opties, zoals antislipmatten en vaste rempedalen, verkrijgbaar.