Inschuif- en doorrolstellingen

Rendabele oplossing voor optimale goederenomslag

Bent u van plan voornamelijk homogene goederen en artikelen met een hoge omslagfrequentie op te slaan? Kijk dan eens goed naar de STILL Doorrolstellingen. Doorrolstellingen zijn dynamische stellingsystemen volgens het FIFO-principe (first in, first out). Zij garanderen een grote opslagcapaciteit en een zeer goede benutting van de oppervlakte. Dit is mogelijk omdat de goederen automatisch worden verplaatst.


 

Bij de doorrolstellingen worden de pallets met behulp van de zwaartekracht automatisch via een licht hellende rollenbaan van de inslagzijde naar de uitslagzijde verplaatst.  Hierdoor staat altijd de eerst opgeslagen pallet direct klaar voor uitslag volgens het FIFO-principe.  De doorrolstelling leent zich met name als buffer tussen twee afdelingen, in de verzendafdeling als orderverzamelmagazijn of bij het klaarzetten van de ritten. 

Alle voordelen van doorrolstellingen op een rij:

 • Optimale goederenomslag volgens het FIFO-principe
 • Tijdbesparend bij het uitslaan door het automatisch aansluiten van de goederen
 • Optimale benutting van het oppervlakte van het magazijn - ze nemen tot 60% minder ruimte in beslag dan conventionele stellingen
 • Optimalisatie van de materialenstroom door gescheiden in- en uitslag en verkorte transportroutes

Meer weten?
Hier kunt u de technische gegevens over de draagarmstellingen als pdf downloaden:

Technische gegevens downloaden (pdf - Duits)

Technische gegevens downloaden (pdf - Engels)

Een andere typische opslagstrategie – de inschuifstelling

Inschuifstellingen zijn dynamische stellingsystemen volgens het LIFO-principe (last in, first out).

De inschuifstelling

De in- en uitslag van de goederen vindt slechts aan een zijde plaats. Door de hellende banen verplaatsen de resterende goederen zich automatisch van de inslagzijde naar de uitslagzijde. 

Alle voordelen van doorrolstellingen op een rij:

 • Optimale goederenomslag volgens het FIFO-principe
 • Tijdbesparend bij het uitslaan door het automatisch aansluiten van de goederen
 • Optimale benutting van het oppervlakte van het magazijn - ze nemen tot 60% minder ruimte in beslag dan conventionele stellingen
 • Optimalisatie van de materialenstroom door gescheiden in- en uitslag en verkorte transportroutes

De opbouw van een doorrolstelling

 

Een doorrolstelling bestaat in principe uit stellingstaanders, dwarsliggers en rollenbanen. De rollenbanen worden met een helling van ca. 4% op de staanders gemonteerd. De drie hoofdelementen van de rollenbaan zijn het aanvulelement, het middenelement en het uitname-element met scheidingsinrichting. De invoertrechter van het aanvulelement zorgt ervoor dat de pallet zo recht mogelijk op de rollenbaan wordt geplaatst, zodat deze soepel over de middenelementen kan rollen. Remdraagrollen garanderen dat de pallets gecontroleerd doorrollen. Om eenvoudige uitname van de pallets mogelijk te maken zonder 'laaddruk', beschikt het uitname-element over een scheidingsinrichting, die de voorste pallet van de overige pallets in het kanaal scheidt. 


De onderdelen van een doorrolstelling

De standaardelementen van de palletstelling (stellingstaanders en dwarsliggers) vormen het frame van de doorrolstelling. Op de dwarsliggers worden de rollenbanen gemonteerd.

 

 

Draagrollen voor rollenbanen

In de rollenbanen geplaatste draagrollen verplaatsen de pallets veilig door de stelling. Elke afzonderlijke rol van een rollenbaan heeft een draagvermogen van 240 kg. Om een hoge levensduur te garanderen is de houder van de kogellagers gemaakt van stabiel staal. De kogellagers zelf zijn onderhoudsvrij. De standaard rollen hebben een stalen oppervlak, maar ze kunnen ook verzinkt worden geleverd. Door het verzinken wordt het staal beschermd tegen eventuele corrosie.

 

 

Aanvulelement met invoertrechter

De invoertrechter is bijzonder stabiel om beschadiging in het dagelijkse intensieve gebruik te voorkomen. Bovendien wordt hiermee gewaarborgd dat de pallet gecentreerd op de rollenbaan wordt geplaatst zodat deze soepel door het kanaal kan rollen. De rollen in het invoerbereik worden extra beschermd door zware stalen platen.

 

 

Middenelement

Het profiel van rollenbanen is een robuust U- of L-profiel. De gemakkelijk lopende rollen zijn gemaakt van staal of op verzoek van verzinkt staal. Voor elke palletplaats is een remdraagrol voorzien.

 

 

Remdraagrol

De remdraagrollen voorkomen dat de pallets van de aanvulzijde bij het doorrollen op de rollenbaan een te grote snelheid krijgen. Zonder de remdraagrollen zouden de pallets mogelijk aan het einde van de rollenbaan eraf kunnen vallen. 

 

 

Uitname-element met scheidingsinrichting

De betrouwbare, mechanische scheidingsinrichting van het uitname-element garandeert eenvoudige en veilige uitname van de pallet, door de eerste pallet te scheiden van de andere pallets in het kanaal. Aansluitend rolt de volgende pallet automatisch tot aan de eindaanslag en is gereed voor uitname.

 

 

3-delige vloeruitloop met scheidingsinrichting

De 3-delige vloeruitloop dient voor de uitname van de lading op de vloer met een handvorkheftruck. Een zijdelingse aanrijbeveiliging beschermt de rollenbaan tegen eventuele beschadiging rond de vloeruitname.

 

 

Belangrijke accessoires voor een doorrolstelling

Verstevigde rollenbeveiliging

Desgewenst kunnen de rollen in het invoerbereik nog beter worden beschermd door zware stalen platen.

 

 

Zijdelingse veiligheidswand

De zijdelingse veiligheidswand wordt aan het stellingframe gemonteerd om zijdelingse toegang in het kanaal te verhinderen, terwijl de pallets worden verplaatst. Dit verhoogt de bedrijfsveiligheid tijdens de werkzaamheden.Aanrijbeveiligingsrail

De aanrijbeveiligingsrail wordt aan de bedieningszijde voor de stelling op de vloer verankerd. Deze zorgt voor een duidelijk vastgestelde en eenvoudig aan te houden afstand van het transportwerktuig tot aan de stelling en voorkomt daarmee dat de stelling beschadigd raakt.Doorrolstelling of inschuifstelling aanschaffen

Een efficiënt ingericht magazijn staat garant voor hoge doelmatigheid. Bij uw magazijnplanning kunt u van meet af aan profiteren van het professionele advies van de deskundigen van STILL. Wij ondersteunen u vanaf de controle van de magazijnomstandigheden tot aan de bespreking van de gewenste arbeidsprocessen. Er zijn tal van redenen om bij de aanschaf van een stelling te kiezen voor STILL:

 • Jarenlange expertise: al meer dan 95 jaar staan wij dicht bij de klant
 • Samenwerking waar u op kunt vertrouwen
 • Een concept van excellentie op alle niveaus – van advies tot en met service
 • Altijd bij u in de buurt: 14 vestigingen, 37 verhuurpunten & 800 servicemonteurs alleen al in Duitsland
 • Een gekwalificeerd montageteam garandeert de deskundige opbouw van de doorrol- of inschuifstellingen

Meer weten?
Hier kunt u de technische gegevens over de draagarmstellingen als pdf downloaden:

Technische gegevens downloaden (pdf - Duits)

Technische gegevens downloaden (pdf - Engels)

Voor doorrol- of inschuifstellingen adviseren wij u de inzet van:

Maximaal hefvermogen (kg)Maximale hefhoogte (mm)
tot 6066 mmtot 2000 kgtot 7540 mmtot 3500 kgtot 13000 mmtot 2500 kgtot 14895 mmtot 1500 kg

Cookie Panel

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring en onze dienstverlening aan u te verbeteren. Indien u hiermee akkoord gaat, kunt u uw bezoek aan de pagina voortzetten, of u kunt ons privacybeleid bekijken voor meer informatie. Privacybeleid.