ECU-SF

ECU-SF

Contact

Elektropallettruck met staplatform voor bestuurder

Wanneer de afstanden langer worden en de omslagsnelheid in combinatie met een optimale ergonomie voor de bestuurder gemaximaliseerd dient te worden, volstaan meelooptrucks niet meer. Voor dergelijke inzet staat de bijzonder compacte en wendbare pallettruck met staplatform ECU-SF paraat. Met de optionele veiligheidsbeugels kan hij tot 7,5 km/h rijden.

Gebruikte trucks

Gebruikte trucks Gebruikte trucks

Besturing

De ECU-SF is standaard uitgerust met een elektrische besturing om de nodige stuurkracht zo laag mogelijk te houden.

Constructie

 • Het compacte batterijcompartiment bestaat uit één stuk metaal en biedt daardoor optimale bescherming.
 • De robuuste bekleding bestaat uit kunststoffen die bestand zijn tegen heftige stoten, zonder blijvend vervormingen of breuk.

Dissel

De uit één geheel vervaardigde dissel bestaat uit licht en uiterst stevig kunststofmateriaal. Door de ergonomische greep en de geoptimaliseerde positionering van de bedieningselementen is de pallettruck in alle situaties gemakkelijk te sturen en met beide handen te bedienen. Voor het schakelen werden moderne druktoetsen ingebouwd: het gebruik ervan gebeurt dus zonder mechanisch contact.

Aandrijving

De aandrijving gebeurt door middel van een SEM-rijmotor (gelijkspanningstechniek) met een vermogen van 1,2 kW. Dankzij de motor met gelijkspanningstechniek en specifieke software kan de snelheid - met of zonder last - schokvrij gecontroleerd worden, ook op hellingen. Bovendien kan er bij het remmen energie teruggewonnen worden wat het verbruik naar beneden brengt.

Staplatform voor bestuurder

De trede van het platform bestaat uit dempend rubber met een antislip oppervlaktestructuur, die optimaal comfort en veiligheid garandeert. Met slechts 170 mm is de trede zeer laag. De optionele zijdelingse veiligheidsbeugels bevinden zich op optimale hoogte om de bestuurder veilige steun te geven. De vormgeving van de beugels is weldoordacht en het systeem voor het openen en sluiten van de beugels laat zich eenvoudig bedienen. Beide elementen verhogen de veiligheid van het toestel en maken het bovendien mogelijk om de ECU-SF in een handomdraai af te stemmen op veranderende inzetcondities.

Remmen

De ECU-SF beschikt over twee verschillende remsystemen:

 • een tegenstroomrem en
 • een elektromagnetische, door een microschakelaar gestuurde noodrem die aan beide zijden van de dissel in werking gesteld kan worden.

Combiregeling voor rijden en heffen

De pallettruck is met een combiregeling met MOSFET-technologie uitgerust, die instaat voor de regeling van zowel de rijmotor als de pompmotor. De seriële datatransmissie met behulp van onderdelen uit de automobielindustrie in de kabelboom zorgt voor maximale betrouwbaarheid. Het gebruik van contactloze sensoren in plaats van mechanische microschakelaars en het geringe aantal relais vervolledigen de technische configuratie, die gericht is op een drastische vermindering van de operationele kosten.

Vorkwielen

 • Standaard enkelvoudige vorkwielen uit Polyurethaan.
 • Optioneel zijn tandemwielen verkrijgbaar.

Aandrijfwiel

 • Standaard uit Polyurethaan voor een lange levensduur.
 • Optioneel is een volrubber aandrijfwiel leverbaar.

Vorkafmetingen

 • De vorklengtes bedragen 800 mm, 980 mm, 1150 mm, 1450 mm en 1600 mm.
 • De vorkbreedtes beragen 520 mm, 560 mm en 650 mm.

Onderhoud

 • Het truckframe is voorzien van twee opnamepunten voor het veilig optillen met een takel.
 • Alle parameters die betrekking hebben op de aandrijving en het elektrisch remmen zijn regelbaar en door de STILL-servicedienst individueel op klantenwens aan te passen.

Opties

 • Uitklapbare veiligheidsbeugels nodig bij verhoogde snelheid.
 • Diepvriesuitvoering tot –30 °C.
Vind hier de truck die aan uw eisen voldoet

Bent u op zoek naar de juiste truck?

Maak gebruik van onze online-adviseur en vind nieuwe, gebruikte of huurtrucks die aan uw eisen voldoen.

En zo makkelijk is het:

1. eisen ingeven
2. truck kiezen (innclusief een prijsvergelijking tussen gebruikte en huurtrucks)
3. Advies en offerte opvragen

STILL vindmijntruck bezoeken verberg deze melding

Cookie Panel

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring en onze dienstverlening aan u te verbeteren. Indien u hiermee akkoord gaat, kunt u uw bezoek aan de pagina voortzetten, of u kunt ons privacybeleid bekijken voor meer informatie. Privacybeleid.