Efficiëntieverbetering dankzij top-of-class ergonomie

Optimaal comfort verhoogt de productiviteit: De verbeterde ergonomie en het verhoogde comfort van de nieuwe OPX-serie maken het werk voor de medewerkers van EuroSpin letterlijk moeiteloos. En dat resulteert in een beduidend hogere productiviteit.

De nieuwe OPX 20 heeft een draagvermogen van 2 ton. Daarmee bereiken de EuroSpin medewerkers zelfs op lange routes een hoge orderverzameldichtheid.

De STILL OPX 20 bewijst zijn waarde voor EuroSpin vooral in de gebieden waar droge kruidenierswaren worden gepickt.

De OPX 20 beschikt over een draagvermogen van 2.000 kg. Met een vorklengte van 2.400 mm kan de orderpicker tot twee europallets in lengterichting opnemen; voor het orderverzamelen, of voor horizontaal transport.

Een lage instap en een ruim werkplatform garanderen een snelle, moeiteloze werkwijze.

Individueel instelbaar én gebruiksvriendelijk: de EuroSpin medewerkers zijn duidelijk tevreden met de nieuwe STILL OPX 20 orderverzameltruck.

Verona/Hamburg, 08 september 2017 – Met de nieuwe OPX-serie introduceert STILL een innovatieve reeks orderverzameltrucks. De trucks zijn niet alleen afgestemd op de diverse inzetsituaties. Dankzij talloze ergonomische verbeteringen maken de nieuwkomers tegelijkertijd een verdere efficiëntiewinst mogelijk. Een intensieve praktijktest van vier maanden bij de Italiaanse handelsdiscounter EuroSpin, levert harde bewijzen. De verbeterde ergonomie en het verhoogde comfort maken het werk voor de medewerkers van EuroSpin letterlijk moeiteloos. En dat resulteert in een beduidend hogere productiviteit. Bovendien overtuigt de OPX met uitstekende prestaties op het gebied van snelheid, veilig bochtenwerk, stabiliteit en betrouwbaarheid. Stuk voor stuk, cruciale aspecten die een belangrijke rol spelen bij het verwezenlijken van de groeiambities van bedrijven als EuroSpin.

 

„Wij willen doorgroeien tot een van de grootste spelers op de Europese markt“, zegt een lid van het management bij EuroSpin. „Daarvoor moeten wij niet alleen voortdurend onze productportefeuille aanpassen aan de continu veranderende markt en dynamisch inspelen op actuele trends. Een efficiënt logistiek proces is minstens zo belangrijk. Al jaren vertrouwen we daarvoor op de ervaring en expertise van de intralogistiek-specialisten van STILL. Zij bieden steeds weer de passende oplossing bij onze wensen en eisen. Met de nieuwe OPX 20, die we grondig hebben getest, heeft STILL ons opnieuw overtuigd.“ 

 

„We zijn trots op onze langdurige samenwerking met EuroSpin. Dit partnerschap is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Sinds het begin hebben we de succesvolle groei van de handelsgroep begeleid en, dat durf ik wel te stellen, een stuk geholpen met onze logistieke oplossingen. Des te belangrijker was het voor ons dat EuroSpin de nieuwe orderverzamelaars als een van de eersten testte. De mening van een van de grootste handelsdiscounters van Italië is voor ons van onschatbare waarde“, aldus Thomas A. Fischer, directeur verkoop, marketing en service (CSO) van STILL GmbH. „Uiteraard is het dan extra mooi als tijdens die test blijkt dat onze nieuwe OPX-serie de logistieke processen bij EuroSpin nóg verder verbetert.“

 

Het succesverhaal van EuroSpin begon in 1993. Sindsdien is de bedrijvengroep uitgegroeid tot de grootste handelsdiscounter van Italië. EuroSpin levert voornamelijk eigen handelsmerken. Het merk EuroSpin staat voor hoge kwaliteit tegen lage prijzen. De formule heeft ertoe geleid dat EuroSpin in Italië inmiddels marktleider is als het aankomt op het aantal filialen. Als een van de weinige franchisegevers breidt EuroSpin voortdurend uit. Ook over de grenzen, in het nabij gelegen Slovenië, groeit het aantal winkelfilialen van de discounter. Het netwerk breidt zich steeds verder uit. Toch is dit nog maar het begin als het aan EuroSpin legt. De groeiambities liegen er niet om. In de toekomst wil de handelsdiscounter doorgroeien tot een van de belangrijkste spelers op de gehele Europese markt.

 

Met een assortiment van ruim 3.000 artikelen, variërend van levensmiddelen en non-food (o.a. textiel, huishoudelijke artikelen en doe-het-zelf-producten) tot diepvriesproducten, groenten en fruit, is EuroSpin vergelijkbaar met discounters als Aldi en Lidl. Sommige nieuwere filialen beschikken over aparte afdelingen voor vers vlees en vis, verse broodjes en gastronomie. Sinds 2009 worden onder de merknaam EuroSpin Viaggi ook online reizen aangeboden. Daarnaast worden er, onder het merk EuroSpin Foto, online fotodiensten aangeboden, bijvoorbeeld voor het afdrukken van posters, fotoboeken en kalenders.

 

Nieuwste technologieën, zoals speciale verlichting en display voor de diverse afdelingen, kenmerken de filialen van de EuroSpin-groep. Een eigen satellietkanaal – ‘Radio EuroSpin’ informeert klanten dagelijks over actuele aanbiedingen en acties.

 

Ook aan het logistieke concept besteedde EuroSpin veel zorg en aandacht. Het doel: maximale efficiëntie. Elf logistieke centra voor droge en verse levensmiddelen, negen warehouses voor diepvriesproducten en een magazijn voor geïmporteerde non-food-artikelen garanderen een dagelijkse, tijdige belevering van de filialen. Het nieuwste distributiecentrum is gevestigd in San Martion Buonalbergo, bij het hoofdkantoor van EuroSpin Italia. Het pand is voorzien van de modernste intralogistiek, zoals semi-automatische stellingen en stellingsbedieningsapparatuur. 

 

Een STILL intern transportvloot van in totaal 1.500 trucks zorgt in de meer dan 1.000 verkooplocaties en 11 distributiecentra van de groep voor een even vlekkeloze als hoge goederenomslag. In de STILL-vloot voeren horizontale orderverzameltrucks, elektropallettrucks, reachtrucks en elektrische heftrucks de boventoon. 

 

De geteste STILL OPX 20 bewees zijn waarde voor de handelsdiscounter vooral in de gebieden waar droge kruidenierswaren worden gepickt. Aangezien de orders bij EuroSpin uitsluitend op grondniveau worden verzameld, was de testtruck niet voorzien van hefplatform. De OPX 20 beschikt over een draagvermogen van 2.000 kg. Met een vorklengte van 2.400 mm kan de orderpicker tot twee europallets in lengterichting opnemen; voor het orderverzamelen, of voor het horizontale transport van goederen. Een maximale rijsnelheid van 12 km/h maakt de truck ideaal voor inzet op middellange en lange afstanden.

 

„Met de OPX-serie bieden we klanten optimale oplossingen voor specifieke logistieke inzetsituaties uit één hand“, licht Fischer toe. „Diverse individuele toepassingsfeatures maken het mogelijk om de truck volledig af te stemmen op de eigen wensen en eisen, zodat een maximale efficiënte wordt bereikt.“

 

EUROSPIN, Spesa Intelligente S.p.A.

EuroSpin werd opgericht in 1993 en is met meer dan 8 miljoen klanten, ruim 1.100 filialen en 11 distributiecentra in Italië en Slovenië de grootste handelsdiscounter van Italië. De groep valt onder de naamloze vennootschap EuroSpin Italia SpA, met hoofdkantoor in San Martino Buon Albergo in de provincie Verona. Deze fungeert als managementholding en is verantwoordelijk voor de aankoop van goederen en ondersteunende diensten, zoals marketing, kwaliteitsborging, logistiek, administratie, control planning en bedrijfsontwikkeling. De groep is onderverdeeld in zes afzonderlijke bedrijven in Italië en Slovenië, die elk in hun eigen regio’s het merk EuroSpin vertegenwoordigen.

 

 

STILL GmbH

STILL levert maatwerkoplossingen voor de interne logistiek en verwezenlijkt een intelligent samenspel tussen hef- en magazijntrucks, software, diensten en service. Wat oprichter Hans Still in 1920 begon met veel creativiteit, ondernemerschap en kwaliteit, heeft zich in rap tempo ontwikkeld tot een sterk wereldmerk. Meer dan 8.000 gekwalificeerde medewerkers in research & development, productie, verkoop en op de serviceafdelingen zijn erbij betrokken om aan de wensen en eisen van klanten over de gehele wereld tegemoet te komen. De sleutel tot het succes van de onderneming vormen de zeer efficiënte producten en oplossingen, die variëren van branche specifieke totaalaanbiedingen voor grote en kleine bedrijven, tot geautomatiseerde logistieke oplossingen voor een effectieve magazijn- en goederenstroommanagement. Bezoek STILL op www.still.nl, of op www.facebook.com/STILLInternTransport/.

Cookie Panel

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring en onze dienstverlening aan u te verbeteren. Indien u hiermee akkoord gaat, kunt u uw bezoek aan de pagina voortzetten, of u kunt ons privacybeleid bekijken voor meer informatie. Privacybeleid.