Allroundtalenten voor hogere prestaties

Voor het incidenteel verzamelen van orders op het eerste niveau is er voor de OPX een optionele, uitklapbare opstaptrede, die een grijphoogte mogelijk maakt tot 2.183 mm.

De OPX is optioneel met een hydraulisch hefbaar platform verkrijgbaar voor een hefhoogte tot 1,20 m. Hierdoor is een grijphoogte van 2,80 m mogelijk en wordt een comfortabel en doeltreffend orderverzamelen gewaarborgd.

Bij een voertuig met een hefbaar platform kan de gebruiker de werkplek niet alleen naar het eerste niveau heffen. Door het efficiënt „diagonaal” te werken, dus door gelijktijdig te rijden en te heffen of dalen, bespaart de gebruiker tijd en hemen de prestaties toe.

Moeiteloos werken door de verbeterde ergonomie loont met name als het gaat om intensieve goederenbehandeling, zoals bijvoorbeeld in de centrale magazijnen van de detail, de automobielindustrie, in

distributiecentra, de levensmiddelenindustrie en binnen de logistieke dienstverlening (3PL).

De beproefde Curve Speed Control reduceert afhankelijk van de stuurhoek automatisch de snelheid in bochten.

Door de unieke contouren van het STILL EASY Drive- stuurwiel kan de gebruiker het stuurwiel onder alle omstandigheden perfect beetpakken; de veiligheid wordt met eenvoudige verhoogd, ook bij het achteruitrijden.

Alle truckinformatie altijd in beeld: STILL EASY Drive omvat een nieuw ontwikkeld ergonomisch en optioneel in de hoogte verstelbaar stuurwiel met geïntegreerde bedieningseenheid en display.

Het STILL EASY Drive-stuurwiel is individueel voor de gebruiker aanpasbaar. Voor voertuigen met mast- en initiële heffing of hefbaar platform is via het STILL EASY Drive-stuurwiel en de geïntegreerde kantel- schakelaar zowel de hefmast te bedienen als het platform te heffen, zonder dat de gebruiker daarbij de handen van het stuurwiel hoeft te nemen.

Voor gebruik op lange trajecten is een in hoogte verstelbare en in de rugleuning geïntegreerde klapstoel verkrijgbaar. Als deze in combinatie met het pneumatisch gedempte platform wordt besteld, zijn beide met elkaar gekoppeld, zodat ook de stoel van de pneumatische vering profiteert.

Luzzara/Hamburg, 07 september 2017 – Met de nieuwe OPX-serie mikt STILL op een hogere efficiency en minder vermoeidheid bij het orderverzamelen. De, in totaal negen nieuwe orderverzameltrucks en een nieuwe trekker zorgen zowel voor vervanging als uitbreiding van de bestaande serie. Nieuwkomers zijn bijvoorbeeld de OPX 25 en OPX 25 Plus met een capaciteit van 2.500 kg en de OPX-L 16 met hefmast en korte wielarmen voor ergonomisch orderverzamelen, zelfs binnen de kleinste werkomgevingen. Deze grote verscheidenheid aan modellen is uniek op de markt. Met de vele nieuwe functies biedt STILL haar klanten voor vrijwel elk gebruik de juiste orderverzameltruck.

 

„Met deze grote variatie aan OPX-serietrucks leveren we onze klanten optimale oplossingen voor hun individuele behoeften“, aldus Thomas A. Fischer, directeur verkoop, marketing en service (CSO) van STILL GmbH. „Het is ons antwoord op de vraag naar extra efficiëntie bij het orderverzamelen. Onze ingenieurs hebben veel ergonomische verbeteringen doorgevoerd zodat het werken minder vermoeiend is. Dit verhoogt zowel het rendement van het orderverzamelen als de motivatie van de bestuurder."

 

De OPX-serie toont haar kracht vooral in gebieden met een intensieve goederenafhandeling, zoals in de centrale magazijnen van de detailhandel, de automobielindustrie, de distributiecentra, de levensmiddelenindustrie en binnen de logistieke dienstverlening (3PL), kortom overal waar een hoge verzameldichtheid vereist is, grote afstanden worden afgelegd en maximale efficiëntie vereist is.

 

Centraal bij de ontwikkeling van de OPX-serie stond de ergonomie om de pickcapaciteit te verhogen. De verbeteringen beginnen al bij de werkplek van de bestuurder. Een lage instap en meer bewegingsruimte zijn slechts twee voorbeelden van een gebruiksvriendelijk totaalconcept. Ze zijn voor orderverzamelaars, die vaak op en af moeten stappen, echter van doorslaggevende betekenis. De gehele werkplek is bovendien individueel aan de wensen van de bestuurder instelbaar, zodat deze zo aangenaam en efficiënt mogelijk kan werken. 

 

Een bijzonder highlight van de OPX-serie is de STILL EASY Drive. Dit omvat een nieuw ontwikkeld, ergonomisch en optioneel in de hoogte verstelbaar stuurwiel met geïntegreerde bediening en display. De bestuurder heeft altijd alle voertuiginformatie, zoals de accustatus en de bedrijfsuren, in één oogopslag. Dankzij de unieke vorm kan de gebruiker het stuurwiel onder alle omstandigheden perfect beetpakken. Zo verhoogt de OPX met eenvoudige middelen de veiligheid – ook bij het achteruitrijden. Bij voertuigen met mast-, initiële- of platformheffing zorgt STILL EASY Move ook voor extra werkgemak. Via de, op het stuurwiel geïntegreerde kantelschakelaar kan de bestuurder zowel de mastheffing bedienen als het platform verhogen zonder hiervoor de handen van het stuurwiel te nemen.

 

Uniek op de markt is het pneumatisch gedempte platform. Deze is op het gewicht van de bestuurder aanpasbaar om lichaamstrillingen aanzienlijk te verminderen. Een andere optie is een, in de rugleuning geïntegreerde en in hoogte verstelbare klapstoel voor gebruik op lange trajecten. Als de klapstoel in combinatie met het pneumatisch gedempte platform wordt besteld, zijn deze met elkaar gekoppeld, zodat ook de stoel van de pneumatische vering profiteert. Zo reduceert tevens de stoel lichaamstrillingen en beschermt hij de gebruiker.

 

De nieuwe Highspeed-orderverzamelaars OPX 20 Plus en OPX 25 Plus hebben een onderstel met 5 wielen. Met dit innovatieve concept garandeert STILL dat het aandrijfwiel altijd voldoende tractie heeft – vooral in bochten. In combinatie met het nieuwe STILL EASY Drive stuurwiel ervaart de gebruiker ook bij hogere snelheden een zeer fijngevoelig en stabiel rijgedrag. Daarnaast zijn alle STILL-trucks in deze klasse uitgerust met de bewezen Curve Speed Control. Afhankelijk van de stuurhoek reduceert dit systeem automatisch de snelheid in bochten voor extra veiligheid tijdens de rit.

 

Naast een verbeterde ergonomie stond ook het robuuste ontwerp centraal bij de ontwikkeling van de OPX-serie. Zo zijn bijvoorbeeld de motorkap van de truck en de voorzijde van het batterijcompartiment gemaakt van robuust staal. Diverse bumpervarianten – van een eenvoudige rubberen versie tot een massief stalen beveiliging – beschermen het voertuig tegen eventuele beschadiging.

 

Een krachtige en onderhoudsarme 24V 3 kW-draaistroom-stuurmotor geeft het nieuwe voertuig het juiste vermogen. Het systeem garandeert hoge prestaties bij een laag energieverbruik en lange onderhoudsintervallen. De gebruiker profiteert zodoende van een hoge productiviteit bij lagere bedrijfskosten. Met de bewezen efficiencymodus Blue-Q kan tot zeven procent energie worden bespaard zonder noemenswaardige vermindering van de prestaties. Daarbij zijn de wendbare orderverzameltrucks met batterijcapaciteiten tot 620 Ah ideaal voor meerdere ploegendiensten. Als het vervangen van een accu noodzakelijk is, dan zorgt een zijwaarts wisselsystem via een rollensysteem voor een snelle afhandeling. Is het wenselijk om bij intensief gebruik toch een hoge mate van beschikbaarheid te hebben zonder de accu te wisselen, dan zijn de truck tevens leverbaar met lithium-ion batterijen of een geïntegreerde lader. 

 

Met tal van individuele gebruiksopties zijn de orderverzameltrucks aan te passen aan specifieke eisen: Voor klanten die bijvoorbeeld vaak op het eerste niveau orders verzamelen, is optioneel een, tot 1.20 meter hydraulisch te verhogen platform verkrijgbaar. Dit biedt een grijphoogte tot 2.80 m en waarborgt doeltreffend orderverzamelen. Het STILL EASY Drive stuurwiel gaat samen met het platform de hoogte in. De gebruiker kan zodoende zijn werkplek niet alleen naar het eerste niveau brengen, maar ook de truck verplaatsen. „Door efficiënt ‘diagonaal’ te werken bespaart de klant bij het orderverzamelen veel tijd en verbeteren de prestaties “, aldus Fischer. Als er slechts af en toe op het eerste niveau wordt gewerkt, dan biedt de optionele, uitklapbare opstap een goedkoper alternatief. 

 

Voor meer bewegingsvrijheid kan de klant optioneel voor een smallere rugleuning kiezen. Vooral bij Z-orderverzamelen, dat wil zeggen, wanneer goederen aan beide zijden van de stelling worden verzameld, biedt deze optie de gebruiker voldoende ruimte om via het platform naar de juiste zijde van het gangpad te lopen. 

 

Optioneel kan de truck worden uitgerust met de intelligente LED-dagrijverlichting Plus. Dit zorgt in de eerste plaats voor een betere zichtbaarheid van de truck. Daarnaast informeert het LED-licht de gebruiker of het voertuig zich in de gebruiksmodus bevindt, of er eventuele storingen zijn of dat de batterij leeg is.   

 

Diverse opbergvakken bieden de gebruiker ruimte voor persoonlijke items. Via een extra 12-V-stopcontact kunnen apparaten zoals mobiele telefoons of tablets worden geladen. En last but not least zijn natuurlijk alle modellen van de OPX-serie ook in de koelhuisuitvoering voor temperaturen tot -32 graden Celsius verkrijgbaar.

 

OPX 20/OPX 20 Plus en OPX 25/OPX 25 Plus

De OPX 20 is een klassieke orderverzameltruck met een capaciteit van 2.000 kg. Hij neemt tot twee europallets in lengterichting op voor het orderverzamelen of voor het horizontaal transporteren van goederen. Met een snelheid van maximaal 12 km/h is de truck geschikt voor transport voor middellange en lange routes. Voor zwaardere lasten is de nieuwe OPX 25 met een draagvermogen van 2.500 kg de juiste keus. Ook deze truck kan met een snelheid van tot 12 km/h ofwel twee pallets voor het orderverzamelen of voor het horizontale transport van andere goederen opnemen. Als er vaak zeer lange afstanden zijn, biedt STILL met de OPX 20 Plus en OPX 25 Plus modellen met een snelheid tot 14 km/h. Het nieuwe onderstel met 5 wielen zorgt voor een hoge rijdynamiek en perfecte tractie. Alle andere modellen orderverzameltrucks zijn voorzien van een onderstel met 4 wielen. 

 

OPX-D 20 

De OPX-D 20 met een draagvermogen van 2.000 kg is een dubbeldeks truck voor kwetsbare producten zoals bijvoorbeeld groenten en fruit of yoghurtbekers. Met het robuuste voertuig kunnen twee standaard pallets gelijktijdig boven elkaar worden getransporteerd – een pallet op de lastwielarmen en een pallet op de vork van de hefmast. 

 

OPX-L 20 S en OPX-L 16 

De OPX-L 20 S met een draagvermogen van 2.000 kg beschikt over een schaarheffing bij een vorklengte van 2.390 mm. Dit zorgt voor een uitstekende stabiliteit van het voertuig. Met de schaarheffing kunnen twee pallets in de lengte of lange en grote voorwerpen worden opgenomen. De beide pallets of lange last zijn over de hele lengte tot een hoogte van maximaal 785 mm te heffen. Het voertuig is ideaal voor bedrijven waarbij de ergonomie een belangrijke rol speelt. Met de OPX-L 20 S hoeft de gebruiker niet meer te bukken om de goederen op de pallets te plaatsen. Hij brengt deze nu gemakkelijk op een voor hem ergonomische werkhoogte. Het levert niet alleen een besparing voor de rug, maar tevens een besparing aan tijd en energie. Door de sterke marktvraag naar een verbeterde ergonomie bij het orderverzamelen, heeft STILL het voertuiggamma uitgebreid met de OPX-L 16. De OPX-L 16 combineert de voordelen van de OPX-L 20 S met een grote wendbaarheid en 1.600 kg draagvermogen. De OPX-L 16 neemt een last op van 1.600 kg bij een lastzwaartepunt van 1.200 mm en twee pallets in de lengterichting. Dankzij de korte lastwielarmen is de OPX-L 16 nog flexibeler dan de OPX-L 20 S. Dit heeft bovendien het voordeel dat de gebruiker de achterste pallet kan opnemen, zonder deze eerst met de hand te positioneren. „Onze nieuwe orderverzamelaars OPX-L 20 S en OPX-L 16 zijn ideale helpers in het magazijn, wanneer bedrijven, naast tijd- en kostenoptimalisatie, de focus op ergonomisch werken leggen“, zegt Thomas Fischer.

 

OPX-L 12 

Gaat het om het orderverzamelen van zware goederen tot 1.200 kg in een nauwe ruimte, dan is de OPX-L 12 de beste keuze. De compacte en wendbare truck kan een pallet in de lengte opnemen en deze voor het orderverzamelen tot een ergonomische hoogte optillen. 

 

OPX-L 20

De OPX-L 20 met een draagvermogen van 2.000 kg kan twee pallets in de lengterichting opnemen. Daarbij tilt de OPX-L 20 altijd de voorste, tegen het vorkbord liggende pallet tot een ergonomische hoogte. Dit heeft het voordeel, dat het orderverzamelaar minimale afstanden bij het orderverzamelen aflegt.

 

LTX 50

De als trekker ontworpen LTX 50 is ook nieuw en op hetzelfde platform gebaseerd als de OPX-modellen. De trekker toont zijn mogelijkheden bijvoorbeeld bij ‘goederentreinen’ en beschikt over een trekkracht van 5 t.

 

„Met de nieuwe OPX-serie onderscheiden wij ons van de concurrentie omdat geen enkele andere fabrikant uit één hand zoveel truckvarianten aanbiedt als het gaat om orderverzamelen “, zegt een blije Fischer. „Wij scoren punten met meerdere USP’s: de pneumatisch geveerde bestuurdersstoel en het platform voor lange trajecten, de STILL EASY Move kantelschakelaar voor efficiënt orderverzamelen en de intelligente LED-dagrijverlichting.“

 

STILL biedt op maat gemaakte bedrijfsinterne logistieke oplossingen en implementeert het intelligente samenspel van vorkheftrucks en opslagtechniek, software, dienstverleningen en service. Wat de oprichter Hans Still in 1920 met veel creativiteit, ondernemerschap en kwaliteit tot stand bracht, ontwikkelde zich snel tot een wereldwijd bekend en sterk merk. Tegenwoordig zijn alle van de ongeveer 8.000 gekwalificeerde medewerkers op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, productie, verkoop en service betrokken om aan de behoeften van de klanten over de hele wereld te voldoen. De sleutel tot het succes van het bedrijf zijn zeer efficiënte producten die variëren van industrie-specifieke aanbiedingen voor grote en kleine bedrijven tot aan computergestuurde logistieke programma’s voor effectief management van magazijn- en materiaalstromen. Bezoek STILL ook op het internet onder www.still.nl of via Facebook onder www.facebook.com/STILLInternTransport/.

Cookie Panel

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring en onze dienstverlening aan u te verbeteren. Indien u hiermee akkoord gaat, kunt u uw bezoek aan de pagina voortzetten, of u kunt ons privacybeleid bekijken voor meer informatie. Privacybeleid.